GPU'lar yakında kripto madenciliği için demode mi olacak?
GPU'lar yakında kripto madenciliği için demode mi olacak?

GPU’lar yakında kripto madenciliği için demode mi olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni araştırmalar, kripto para birimi madenciliğinin popülaritesindeki artışın, 2020 yılının 4. çeyreğinde GPU satışlarında önemli bir artışa katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.

Jon Peddie Research’teki (JPR) analistlerin raporuna göre, GPU sevkiyatları çeyreklik bazda % 20,5 ve 2019’un dördüncü çeyreğine göre % 12,4 arttı.

Uzaktan çalışmanın artması ve salgın sırasında oyun oynamanın popülerliği gibi çeşitli faktörler bu büyümeye katkıda bulunsa da, JPR, kripto madenciliğinin (özellikle Ethereum ağındaki madencilik) önemli bir rol oynadığını iddia ediyor.

Ancak şirket, Ethereum ekosisteminde yapılacak değişiklik sonrası büyük olasılıkla kripto madencileri arasında GPU’lara olan talebin dibe vurabileceğini belirtti.

Yonga kıtlığı, kripto madenciliğine olan ilginin artması ve diğer faktörlerin bir kombinasyonuna bağlı olarak grafik kartlarının tedarik edilmesini ciddi anlamda zorlaştırdı.

Oyuncuların GPU’ları daha rahat ulaşmasını sağlamak için, hem Nvidia hem de AMD şu anda madenciliğe özgü kartlar fikriyle ilgileniyor. İlk hamle olarak GeForce RTX 3080 ile madencilik performansı düşürüldü ve bildirildiğine göre, bir sonraki Ampere GPU olan RTX 3080 Ti için aynı hash rate sınırlayıcısını kullanacak.

Bununla birlikte, bu çabalar, Ethereum blok zincirindeki mimari değişikliklerin bir sonucu olarak GPU madenciliğinin etkin bir şekilde eski haline gelmesiyle sonuçta gereksiz yere yapılmış olabilir.

JPR Başkanı Jon Peddie’ye göre, üst düzey GPU’lar tarafından tüketilen güç miktarı “kazancı büyük ölçüde azaltıyor”, Ethereum 2.0’a geçiş ise kripto madenciliği için GPU’ların kullanımını daha da caydıracak:

GPU’lar için en uygun coin olan Ethereum, çok yakında sürüm 2.0’a çatallanacak ve GPU’ları eski hale getirecek. Bir kişinin bugün kripto madenciliği için yüksek kaliteli, güç tüketen bir [GPU] ‘ya yatırım yapması çok aptalca olur.

Ethereum 2.0’a geçişin bir parçası olarak ağ, Proof-of-Work (PoW) fikir birliği mekanizmasından Proof-of-Stake’e (PoS) geçiş yapacak.

İlki, kriptografik bulmacaları çözmek için yarışan ağ katılımcılarının hesaplama gücünü birbirleriyle karşılaştırır. Bu bulmacalardan birini çözmek, ilk önce madenciye bir işlem “blokunu” işleme ve bir kripto para ödülü alma hakkı kazandırır.

Ancak PoS, katılımcıları ağa bağladıkları değere göre ödüllendiren bir sistem lehine madenciliği tamamen ortadan kaldırıyor. Bu kurulumda, turbo şarjlı madencilik GPU’larına gerek yok.

Ancak asıl uyarı, Ethereum’un tamamen PoS’ye geçmesinin biraz zaman alacağı. Ağ revizyonu, sonuncusunun 2022’ye kadar gerçekleşmesi planlanmayan (ve öngörülemeyen gecikmeler olmazsa) birden çok aşamada gerçekleşecek. O zamana kadar, bir GPU’yu güvence altına almak söz konusu olduğunda oyuncular büyük olasılıkla ellerindekilerle rekabet edecekler.

techradar


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin