featured

Gözde meme coin’ler düşmeye devam ediyor! Dogecoin ve Shiba Inu toparlanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında önde gelen meme coin’lerden (şaka amaçlı üretilen) olan Dogecoin ve Shiba Inu, bu hafta fiyatlarının sürekli düşüşte olmasından dolayı oldukça zorlu bir mücadele ile karşı karşıya kaldılar.

Köpek temalı meme coin’lerin liderleri Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) bu hafta da düşmeye devam ediyor.

CoinMarketCap verileri ışığında, piyasa değerine göre 13. en büyük kripto para birimi olan Dogecoin, geçtiğimiz hafta %6’nın üzerinde bir düşüş yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada 0,11 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Bu da, mayıs ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,73 dolardan neredeyse %85 oranında bir değer kaybı yaşadığı anlamına geliyor.

meme coin Dogecoin

2017’de şaka amaçlı üretilen DOGE, meme coin’lerin lideri olmayı başardı. Orijinal protokolünde çok az sayıda temel güncelleme yapıldı. Bu nedenle Dogecoin; herhangi bir türde stake etme, verim çiftçiliği veya merkezi olmayan finans (DeFi) özellikleri sunmuyor.

Projenin arkasındaki geliştiriciler arasında kripto para biriminin işlem hızını iyileştirmeye devam etmek için görüşmeler olmasına rağmen, bu tartışmalar henüz gerçekleşmedi.

Shiba Inu

Kripto para piyasasındaki genel eğilim sebebiyle bir diğer meme coin olan Shiba Inu da çok iyi durumda değil. SHIB, şu anda 0,0000214 dolardan işlem görüyor ve geçen hafta %8 oranında bir düşüş kaydetti. Statüsüne rağmen SHIB, DAI stabilcoin, Cosmos ve Ethereum ölçekleyici Polygon gibi birimleri geride bırakarak kripto para piyasasının en büyük 15. kripto para birimi olmaya devam ediyor.

meme coin Shiba Inu

 

Bu düşüş özellikle Shiba Inu hayranları ve yatırımcıları için acı verici oldu. Çünkü geçtiğimiz yılın ekim ayında SHIB, piyasa değerine göre kripto para piyasasının dokuzuncu en büyük varlığıydı.

Meme coin’lerin fiyatlarında hâkim olan düşüş eğilimlerine rağmen, her iki varlık da hafta boyunca manşetlere taşındı.

Örneğin AMC Theatres, 10 Mart tarihinde hem SHIB hem de DOGE için çevrimiçi ödeme seçeneklerini kullanıma sundu. AMC CEO’su Adam Aron’a göre bu özellik BitPay aracılığıyla mümkün oldu.

Bir token arzının bir kısmının yok edilmesini ifade eden bir kripto terimi olan SHIB’nin yanma oranı da son zamanlarda hızlandı. Yakım işlemlerinin takipçisi olan Shibburn, dün tek bir işlemde 400 milyondan fazla SHIB yakıldığı için toplamda 410 trilyon SHIB token’ı olduğunu bildirdi. Token’ları dolaşımdan çıkarmak, kripto para birimlerini daha kıt hâle getirmek olarak görülebileceğinden, bu yakım işlemi genellikle projeler için bir yükseliş tetikleyicisi olarak görülür.

Yine de, yakım işlemlerinin devam etmesine rağmen her gün büyük miktarda SHIB token’ı basılmaya devam ediyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin