featured

Gözde altcoin’in teknik göstergeleri ayıların lehine iken geri dönüş mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan DOT, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. Ayılar fiyatı 6,19 dolara kadar çekti. Şimdi, altcoin için destek 5,96 dolar seviyesinde bulunuyor.

DOT, 6,30 dolarda bulunan önemli bir seviyenin altında işlem görüyor. Ayrıca son zamanlarda 6,39 dolardaki direnç noktasından da reddedildi. Boğalar daha önce oldukça aktifti ve son iki gündür bir yükseliş trendi izliyordu. Gözde altcoin, bu süre zarfında önemli bir değer kazandı, ancak bugün ayılar yeniden liderliği ele geçirdi.

Fiyat son 24 saatte %1,53 oranında bir kayıp yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 6,19 dolar civarında işlem görüyor. DOT için destek ise 5,96 dolarda bulunuyor. Altcoin düşüş trendini kırmak için mücadele ediyor. Eğer boğalar biraz ivme kazanabilirse fiyat yeniden yükselişe geçebilir.

DOT 1 günlük fiyat grafiği analizi: Ayılar geri döndü

Günlük grafikte, kısa bir aradan sonra ayıların yeniden fiyat hareketini kontrol ettiği görülüyor. Fiyat bugün yaşadığı düşüş sonucunda 6,19 dolara kadar geriledi. Mevcut satış baskının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Gözde altcoin’in işlem hacmi 231 milyon dolara bir düşüş yaşadı. Piyasa değeri ise son 24 saatte %1,44 oranında bir kayıp kaydetti ve şu anda 7,23 milyon dolar civarında bulunuyor.

altcoin DOT grafik

Günlük grafikteki teknik göstergeler de şu anda düşüş eğilimi gösteriyor. Çünkü MACD şu anda orta hattın altında ve sinyal hattı da düşüş eğiliminde. EMA 10 ve 20 çizgileri birleşti ve aşağı doğru ilerliyor. Bu da piyasada bir düşüş trendinin hâkim olduğunu doğruluyor. RSI ise 49,72 işaretinde işlem görüyor. Bu da satın alma baskısının düşük olduğunu ve ayıların üstün olduğunu doğruluyor.

DOT 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik grafik de günlük grafiğe benzer şekilde ayıların liderliği ele alması ile birlikte fiyatın düşüşe geçtiğini gösteriyor. Gözde altcoin, düşüş trendinden çıkmak için mücadele ediyor ancak trendin tersine dönmesi biraz zaman alabilir.

4 saatlik grafikteki RSI, orta hattının altına düştü ve aşağı doğru ilerliyor. Bu da satış baskısının yüksek olduğunu doğruluyor. Benzer şekilde MACD göstergesi de düşüşün bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor.

Sonuç olarak

DOT fiyat analizinde sonuç olarak, satış baskısının artması ile birlikte fiyatın 6,19 dolara kadar düştüğü görülüyor. Boğalar bir geri dönüş fırsatı yakalayabilirse 6,39 dolarda bulunan direnç noktası hedeflenebilir. Ancak mevcut teknik göstergeler düşüş eğilimine işaret ediyor ve boğaların piyasada fiyat artışı için çaba sarf etmesi gerekecek.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin