featured

Gözde altcoin’in kopuş yaşayabilmesi için boğaların gücüne ihtiyacı var! Başarılı olabilecekler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin [LTC], piyasanın yükseliş eğiliminde olması sebebiyle son 7 gün içinde %25 oranında artış kaydetti. Ancak, diğer altcoin’lerden farklı olarak LTC, dört haftalık aralığından çıkmak için yeterli satın alma baskısını oluşturmayı başaramadı.

Litecoin, 20 Temmuz’da 58,68 dolara ulaştığı rallisinin ardından ivme kaybettiğine dair belirtiler göstermeye başlamıştı.

Fiyatın aynı seviyeyi en son yeniden test ettiği zaman, 24-25 Haziran tarihlerindeki bir ay ortası rallisi yaşadığı zamandı. Aynı fiyat seviyesi haziran ayında bir geri dönüş bölgesi olarak hareket etti. Bu bölge, şimdiden başka bir potansiyel tersine dönüş belirtileri gösteriyor.

altcoin LTC grafik

LTC boğaları bir direnç noktası ile karşı karşıya. Önceki zirvenin yeniden testinde, yanal hareket şeklinde Göreceli Güç Endeksi (RSI) de kendisini gösteriyor.

Para Akışı Endeksi (MFI), birikimin giderek azaldığını gösteriyor. Aşırı alım olarak kabul edilmeden önce hâlâ daha fazla yukarı yönlü alana sahip olmasına rağmen bu şekilde.

Litecoin bir geri çekilmeyi önleyebilir mi?

Zincir üstü veriler, potansiyel bir geri çekilmeye işaret eden diğer faktörleri vurguluyor. Örneğin age consumed metriği, son dört haftadaki en büyük artışı kaydetti. Bu değer son 24 saatte 182,4 milyon LTC’ye ulaştı.

Altcoin’in üst sınırı aynı dönemde 615,96 milyon dolara ulaştı. Bu, yeni direnç noktasında yatırımcılar kâr almak için satış yaptığı anlamına geliyor.

Litecoin’in 30 günlük MVRV oranı, 12 Temmuz’da aylık en düşük seviyesi olan %-3,65’ten iyileşme yaşamasının ardından 18 Temmuz’da %8,6’ya ulaştı.

20 Temmuz itibariyle bu değer %6,45’e düştü. Bu, oldukça fazla sayıda LTC sahibinin kârda olduğunu ve bazılarının şimdiden kârlarını almaya başladığını doğruladı.

Fiyat nasıl hareket edecek?

Altcoin’in mevcut konumu, boğalar hâkimiyetlerini yeniden kazanmadan önce bir miktar düşüş eğilimi yaşayacağını gösteriyor.

İlerlemek için nelere dikkat edilmesi gerektiği ise büyük bir soru işareti. Genel kripto piyasası koşullarının LTC’nin fiyat hareketi üzerinde hâlâ büyük bir etkisi var.

Yani eğer Bitcoin yükselmeye devam ederse, LTC altcoin’inin de biraz daha yükselme şansı olabileceği anlamına geliyor. Bir geri çekilme durumunda ise Litecoin genel piyasa yönünü takip edecektir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin