featured

Gözde altcoin, yeniden yükseliş ivmesi kazandı! Kritik direnç kırılırsa fazlasına hazır olun

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan DOT, bugün yapılan fiyat analizine göre yükseliş eğilimi gösteriyor. DOT için destek noktası 6,25 dolarda iken, direnç ise 6,50 dolarda bulunuyor.

Polkadot fiyatının, simetrik bir üçgen modeli içinde yükselişe geçtiği görülüyor. Üçgen modelinden kopuş, 6,25 dolarda bulunan destek seviyesinin altındaki bir konsolidasyon döneminden sonra gerçekleşti. Bu, boğaların şu anda DOT piyasasının kontrolünde olduğunu ve muhtemelen fiyatları yakında daha da yükselteceğini gösteriyor.

Altcoin şu anda 6,43 dolar civarında işlem görüyor. Boğalar 6,50 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkabilirse 7 dolar seviyesine doğru bir hareket görebiliriz. Öte yandan bu direncin kırılamaması durumunda ise 6,25 dolardaki destek noktasına bir düşüş görülebilir.

1 günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafiğe göre son 24 saat içinde fiyatta bir artış olduğu söylenebilir. Koşullar, fiyatın 6,25 dolardaki destek noktasının üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi sebebiyle son derece elverişli. Altcoin, bugün %3 oranında bir değer kazandı ve şu anda 6,43 dolar civarında işlem görüyor.

altcoin DOT grafik

Bir günlük fiyat grafiğindeki hareketli ortalama (MA) değeri, mevcut değerin üzerinde 6,40 dolarda bulunuyor. Bu, piyasada hâlâ bir miktar yükselişe yer olduğunu ve fiyatların kısa vadede yükselmeye devam edebileceğini gösteriyor.

Buna ek olarak, MACD göstergesi pozitif bölgeye geçmeye yakın. Göreceli Güç Endeksi (RSI) değeri 40,88 işaretine kadar yükseldi. Bunlar da piyasada pozitif bir hava olduğunun göstergeleridir.

4 saatlik fiyat grafiği analizi:

4 saatlik fiyat grafiği, altcoin’in alçalan üçgen modelinden çıkmayı başarması sebebiyle şu anda yükseliş eğiliminde. Üçgen modelinden kopuş, 6,25 dolar seviyesinin altında bir konsolidasyon döneminden sonra gerçekleşti. Bu, boğaların piyasanın kontrolünü ele geçirdiğini gösteriyor.

4 saatlik grafikteki hareketli ortalamaların tümü yükseliş bölgesinde. MACD göstergesi başka bir yükseliş işareti olan pozitif bölgeye geçti. RSI değeri de 49,04 işaretinde bulunuyor.

Sonuç olarak

Sonuç olarak, altcoin’in daha yüksek dipler yapmaya devam etmesi sebebiyle güçlü bir yükseliş trendinde olduğunu gösteriyor. Alıcılar fiyatları yukarı ittiği için ayılar piyasanın kontrolünü kaybediyor. Piyasa yeni bir ticaret aralığı oluşturduğundan, yakın vadede volatil kalabilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma daha fazla kazanıma yol açabileceğinden, yatırımcılar 6,50 dolarda bulunan direnç noktasına çok dikkat etmeli.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin