featured

Kritik destek noktasını kıran gözde altcoin, aşağı doğru yuvarlanıyor! Toparlanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor.

XRP, 0,37 dolar bulunan kritik destek noktasını aşağı yönlü kırdığı için düşüş başladı. Fiyat 0,35 dolar seviyesinde bir miktar istikrar bulmayı başardı. Ancak daha fazla düşüş göz ardı edilemez. Bu yazının yazıldığı sırada XRP, 0,3866 dolar civarında işlem görüyor. Gün içerisinde de %3,47’den fazla düşüş yaşadı. Altcoin’in piyasa değeri 18,7 doların üzerinde ve şu anda piyasada 7. sırada yer almaktadır.

Kısa vadede XRP, fiyat 0,37 dolarda bulunan destek noktası ile sık sık karşılaştığı için sert bir satış baskısı ile karşı karşıya olduğunu görebiliriz. Bugün fiyat, 0,395 dolar seviyesindeki büyük bir dirençle karşı karşıya kalırken bir satış hareketi yaşandı.

XRP 1 günlük fiyat grafiği analizi

Geçtiğimiz günün işlem seansı yükseliş eğiliminde iken kapanmıştı. Ancak daha sonra, neredeyse bütün kazanımlar kaybedildi ve şu anda düşüş eğiliminde işlem görüyor. Ayılar, fiyatları son birkaç saattir güçlü bir destek noktası olan 0,37 dolar seviyesinin altına çekmeyi başardı. Günlük grafikteki MACD düşüş momentumunda bir artış gösterdiğinden satış baskısının devam etmesi muhtemel. 100 EMA, piyasadaki bir düşüş işareti olan 200 EMA’nın altında da bir trend gösteriyor.

altcoin XRP

Günlük grafikte altcoin’in azalan dik bir kanalda hareket ettiği görülüyor. Mevcut satış hareketleri, şu anda son derece düşük olduğu görülen piyasa oynaklığındaki düşüşe bağlanıyor. Bollinger bantları da aşırı derecede sıkı ve bu da düşük piyasa oynaklığının bir göstergesi.

XRP 4 saatlik fiyat grafiği analizi

4 saatlik grafikte da azalan bir kanalda hareket ettiği görülüyor. Fiyatlar son birkaç saattir düşüş trendinde ve şu anda 0,39 dolar seviyesinde bulunan direnç noktası karşı karşıya. 4 saatlik grafikteki MACD, fiyatlar düşmeye devam ettikçe düşüş momentumunda bir artış gösteriyor. 100 EMA, piyasadaki düşüşün bir işareti olan 200 EMA’nın altında seyrediyor

Altcoin fiyatının 0,37 dolarda bulunan kritik destek noktasına yakın işlem gördüğü söylenebilir. Bu seviyenin altındaki bir kırılma yaşanması durumunda bir sonraki destek noktası olan 0,35 dolar test edilebilir.

Öte yandan, altcoin fiyatı mevcut seviyelerden toparlanmayı başarırsa, 0,40 dolarda bulunan direnç noktasına doğru bir hareket görebiliriz. Bollinger bantlarının, düşük piyasa oynaklığının bir göstergesi olan 4 saatlik fiyat grafiğinde de daraldığı görülüyor.

Sonuç olarak

XRP fiyat analizinde kritik destek noktasının kırıldığı için düşüş eğiliminde olduğu söylenebilir. Altcoin fiyatının kilit yatay destek noktası olan 0,35 dolara tutunması beklenebilir. Daha fazla düşüş yaşanması durumunda da 0,33 doların test edildiğini görebiliriz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin