Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı

Görülmemiş olay: Hackerlar çaldıkları kripto paraları geri verdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezi olmayan finans protokolü dForce, geçen hafta sonu Ethereum tokeni ERC777’deki bir güvenlik açığı nedeniyle yaklaşık 25 milyon dolar kayba uğradığı bir hack saldırısı geçirdi. Ancak hackerlar çalınan 25 milyon doların 24 milyonunu bugün geri verdi.

Hackerlar 24 milyon doları iade etti

Ethereum blok zincirindeki verilere göre, Salı günü TSİ 09.00’dan “Lendf.Me Hack” etiketli bir adresten Lendf.Me projesinin yönetici adresine birçok işlem başlatıldı. İşlemler, şu anda yaklaşık 10 milyon dolar değerinde olan 57 bin 992 ETH içeriyordu. Bilgisayar korsanları toplamda dForce’dan çalınan 25 milyon dolardan 24 milyon doları iade etti.

Bilgisayar korsanları tarafından yapılan işlem USDT, BUSD, TUSD, DAI, USDC, HUSD ve PAX gibi ABD doları bağlantılı çeşitli stabilcoinleri içeriyordu. İade edilen tokenlerin toplamı, BTC’nin şu anki fiyatıyla yaklaşık 24 milyon dolar değerinde. Saldırganların bu parayı neden iade ettiği bilinmiyor.

Hack nasıl gerçekleşmişti?

Söz konusu meblağ, dForce’un bir parçası olan borç verme protokolü Lendf.Me’nin sözleşmelerinden çalındı. Lendf.Me, hack’i araştırmak için olaydan sonra çevrimdışı oldu ve akıllı sözleşmeler geçici olarak duraklatıldı.

coinnounce

Bitcoin üst üste beşinci hafta yeşilde! Yeni yükseliş kapıda mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin