featured
bitcoin satın al

Goolge’da ”Bitcoin satın al” araması ”altın satın al” aramasını geride bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2009 yılı, Bitcoin ile birlikte kripto para sektörü’nün doğuşu oldu ancak 2017 yılı sektörün yükselme devri oluyor diyebiliriz. Bu benzetmeye en güzel örneklerden biri ise Google verileri oldu. Goolge’da ”Bitcoin satın al” araması ”altın satın al” aramasını geride bıraktı.

Toplam piyasa değeri 200 milyar doları aşan kripto paralar ve piyasa değeri 120 milyar doları aşan Bitcoin, beraberinde takipçi ve yatırımcı sayısını da arttırıyor.

Google’dan gelen ilginç bir veri, Bitcoin’in gördüğü ilgiyi açıkça ortaya koyuyor. Aşağıdaki tabloda gördüğünüz gibi, google’da dünya genelinde ”buy bitcoin” araması 2016 yılında ”buy gold” aramasından çok daha düşükken, 2017 de eşitleniyor ve ikinci çeyrekte artık çok daha fazla aranır hale geliyor. Son çeyrekte ise aramalar arasındaki fark oldukça artıyor.

Buy Bitcoin aramasında Türkiye’nin 95. sırada yer aldığı listenin en başında Gana bulunuyor. Onu sırasıyla Nijerya, Guam, Avusturya ve Singapur takip ediyor.

 

Türkiyedeki durum ise biraz daha farklı. ”Bitcoin satın al” araması ve ”Altın satın al” araması ancak 2017 3. çeyreğinde eşitlenmiş, kısa süre paralel ilerlemiş ancak son çeyrekte ”Bitcoin satın al ”araması daha fazla olmaya başlamış.

Henüz ülkelere göre Bitcoin dağılımını gösteren bir veri olmasa da, Türkiye’nin Bitcoin ve kripto para sektöründe ileri ülkelerin biraz gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

Ülkemizde ”Bitcoin” kelimesinin aramasına baktığımızda ise ciddi bir artış olduğunu görüyoruz.

Bitcoin araması

Bitcoin kelimesini en çok arayan şehirlerin başında ise Bingöl geliyor. Daha sonra sırasıyla Antalya, Yalova, İstanbul ve Muğla geliyor.

En çok aranan kelimeler ise, ”Bitcoin nedir” , ”Bitcoin TL”, ”Bitcoin dolar”, ”Bitcoin kaç TL” ve ”Bitcoin ne kadar


Bizi sosyal medyada takip edin:   Twitter  /  Telegram  /  Facebook 





Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Çünkü insanlar altını nasıl satın alacaklarını bilir…. Bilinmeyen BTC. Bir gün hiç kimse Bitcoin nasıl satın alınır diye aramayacak. Herkesin hayatının bir parçası olacak Bitcoin ve Altcoinler….

    Reply
Bizi Takip Edin