2 analist 2 görüş: Bitcoin'de (BTC) yön neresi?
2 analist 2 görüş: Bitcoin'de (BTC) yön neresi?

Google’ın eski mühendisi Viyaj Boyapati Twitter’da Bitcoin tartışması yarattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Greater Seattle tabanlı IT firması Peach Inc.’in kıdemli yazılım uzmanı Viyaj Boyapati, Twitter üzerinde tartışma yaratan bir konuya değindi. Boyapati’ye göre Bitcoin (BTC) “henüz” bir değer saklama aracı (store of value) değil. Bunun sebebini ise değeri üzerinde hala genel bir fikre ulaşılamaması olduğunu belirtti.

Viyaj Boyapati Bitcoin’in hala gelişmekte olduğunu düşünüyor

Twitter’da aktif yorumlayıcılardan olan sıkı Bitcoin destekçisi Viyaj Boyapati, Bitcoin’in hala gelişmekte olduğunu düşündüğünü söyledi. Eski Google mühendisi Bitcoin’in şu an değer saklama aracı (SoV) olma sürecinde ilerlediğini anlattı. Bir para biriminin etkili bir şekilde işlenmesi için ekonomistler, bunun etkili bir değişim aracı, güvenilir bir hesap birimi ve kullanılabilir bir değişim aracı olarak hizmet etmesi gerektiğini açıklar.

Kripto varlıklarının piyasaya sürülmesiyle birlikte tam olarak ne olduklarına dair yaygın bir kafa karışıklığı ve fikir uyuşmazlığı var. Piyasa analistleri, kripto para birimlerinin bir varlık sınıfı olup olmadığını sık sık sorguluyor.

Kripto para birimi fiyatlarının aşırı değişkenliği dolayısıyla nasıl sınıflandırılacaklarına ilişkin netlik sağlanamıyor. Boyapati, herhangi yeni bir SoV’un değersiz bir biçimdeyken birden fazla değere erişmesinden sonra sabit kalmasını beklemenin “absürt” olduğunu düşünüyor.

Bir değer saklama aracının fiyat keşfi süreci zaman alır. Sürecin doğrusal ya da öngörülebilir olacağı garanti edilemez.

Buna örnek olarak da 1873’te gümüşün nasıl ortadan kaldırıldığını örnek verdi. Bitcoin’in henüz bir değişim aracı olarak etkin bir şekilde kullanılamayacağından çünkü fırsat maliyetinin devasa olduğunu söyledi.

Kurt Wuckert Jr ise bu fikre karşı çıktı

Crypto Traders Pro’nun kurucularından Kurt Wuckert Jr ise Boyapati ile aynı fikirde değildi. 5 yıldır işlerinde Bitcoin’i kabul eden Wuckert Boyapati’yi şöyle cevap verdi:

Aynı diğer para birimleri gibi, kazanın ve harcadığınızdan daha fazlasını saklayın, böylelikle en zirveye erişebilirsiniz.

Boyapti, yeni bir tür paranın MoE olarak etkin bir şekilde işlemesi için öncelikle güvenilir bir SoV haline gelmesi gerektiğini kaydetti. Üst düzey yazılım geliştiricisine göre, Bitmain’in kurucu ortağı Jihan Wu ve Roger Ver’in “ekonomik vizyonu”, “temel olarak kusurlu” dur.

cryptoglobe

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin