featured

Google trendler: NFT ve Metaverse ilgisi azalıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılının son aylarında Metaverse patlaması yaşanmıştı. İnsanlar bir anda Metaverse kavramını kullanır hale geldi. Birçok kişi henüz ne olduğunu bilmeden bile yatırımlarını yaptı. 2022 yılının başlarında da konuşulsa da geldiğimiz dönemde bir düşüş izliyor. Aynı şekilde NFT’ler 2022 yılını soluk geçiriyor. Bunu Google trendler, paylaştığı veriyle kullanıcılara aktarıyor. 

Kripto dünyasıyla ilgili belirli bir araç olmasa da Google trendler, bir varlığın veya pazar segmentinin popülerlik düzeyini belirlemek için analiz temeli olarak kullanılır. Arama sayısındaki artış, artan ilgiyi gösterir; bu, fiyatlardaki bir artışı veya arama teriminin kullanıcı tabanındaki genişlemeyi yansıtabilir.

Google’ın paylaştığı grafikte, 2021 yılının sonlarında ve 2022 yılının başlarında popülerlik gitgide kaybolduğunu gösteriyor. Düşüş hem NFT’ler hem de meta veri deposu için gerçekleşti. Bu varlıklara giderek daha az eğilim gerçekleşti.

Google trendler, popülerliğin azaldığını gösteriyor 

Metaverse en yüksek zirvesi, geçen yılın Ekim ayının sonunda ve Kasım ayının başındaydı. Ancak bu dönemde, Facebook’un adının Meta olarak değişmesinden sonra teknoloji küresel bir trend haline geldi. 

NFT piyasası 2021’de büyük bir patlama yaşadı ve yıl boyunca yaklaşık 25 milyar dolar hareket etti. DappRadar’a göre 2020’de bu miktar 100 milyon dolardan daha azdı.

Google trendlere göre bunlar bir heves göstergesi olabilir. ANcak bir suların duruması olarak da gözükebilir. Diğer yandan yapılan bir araştırmaya göre, katılımcıların neredeyse %80’inin Meta tarafından oluşturulan bir Metaverse’den yararlanma konusunda emin olmadıklarını gösteriyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin