Film yapımcısı Kevin Smith, yeni korku filmi antolojisini NFT olarak yayınlayacak
Film yapımcısı Kevin Smith, yeni korku filmi antolojisini NFT olarak yayınlayacak

Google rakibi merkezi olmayan arama motorunu başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Presearch, gizlilik sağlarken ve kullanıcıları kripto ile ödüllendirirken Google’ın arama tekelini sona erdirmeyi amaçlıyor.

Arama motoru

Blockchain tabanlı girişim ​​Presearch, Google’a daha özel bir alternatif sağlamaya yardımcı olmak için merkezi olmayan bir arama motoru yayınladı. Gizlilik odaklı web tarayıcısı Brave gibi, kullanıcılarını yerel kripto tokenı PRE ile ödüllendiriyor.

Ethereum tabanlı proje, veri için sorgulama yapan kişilerin kimliğini korumaya yardımcı olmak için bağımsız nodelar tarafından desteklenen aramaları kullanıyor. Ayrıca, sonuçları düzenlemek ve sıralamak için Google’ın tekelci gücüne bir engel koyuyor.

Veriler korunacak

Yeni arama motorunun kullanıma sunulması, önümüzdeki iki hafta içinde üçüncü taraf bir araçtan tamamen merkezi olmayan bir arama motoruna geçerken gerçekleşecek. İlk nodelar Presearch ekibi tarafından çalıştırılırken, bağımsız nodeların beta testi tamamlanıp uygulanacak. Yeni sistem, kullanıcı IP adresleri, cihaz bilgileri, tarayıcılar ve konum verileri gibi kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin korunmasına yardımcı olacak.

Presearch, yaklaşık 300.000 aktif ile 1.7 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaştığını söylüyor. Kullanıcı nodelarının beta testi sırasında 100’den fazla operatör geri bildirim sağlıyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin