Elektrik kesintileriyle çalkalanan İran’dan kripto para madenciliğine darbe! Kapatma emri çıkarıldı
Google PlayStore, indirilebilen ve kullanıma hazır birçok sahte madencilik uygulaması içeriyor

Google PlayStore, pek çok sahte madencilik uygulaması içeriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google PlayStore, XRP ve USDT gibi “unmineable (çıkarılamaz-üretilemez) kripto paralara” sahip olduğunu iddia eden pek çok sahte madencilik uygulaması içeriyor.

Google PlayStore, indirilebilen ve kullanıma hazır birçok sahte madencilik uygulaması içeriyor

Madencilik yapılan kripto para hakkında konuşurken, çoğu kimse onun arkasında teknik meseleleri tam olarak anlayamayabilir. Muhtemelen pek çok insanın, gerekli teknik becerilere sahip olmak zorunda kalmadan madencilikten “kâr” elde etmek için “kolay bir çözüm” arayışında olduğu kesin. Yeni yayınlanan bir raporda, Google PlayStore’da indirilebilen ve kullanıma hazır birçok sahte madencilik uygulaması bulduğunu iddia ediliyor.

Bu uygulamaların bir süredir platformda olduğu söyleniyor, bazılarında oldukça fazla sayıda dosya indiriliyor. Google’ın daha önce kripto cüzdanlarının ve madencilik uygulamalarının kaldırılmasına neden olan “katı politikası” kapsamında bu biraz garip.  Bu kötü amaçlı uygulamaların insanları kandırmak için çeşitli yöntemleri var. Bazıları kripto yapma yeteneklerine sahip, ancak çıkarılabilen  kripto paraların kullanıcı hesabına dağıtılması için “yollar” sağlamaz, yani tüm kriptolar kullanıcılar yerine uygulama geliştiricilerine gider.

 

Bazıları aslında madencilik faaliyetlerini gerçekleştiremez

Bazıları aslında madencilik faaliyetlerini gerçekleştiremez ve sadece reklamları görüntüler. Bu “daha ​​az tehdit edici” gibi gözükse de, aslında daha büyük sorunlar için büyük bir potansiyele sahip. Bugünlerde birçok çevrimiçi reklam, kullanıcılara yalnızca tek bir tıklama ile “cihaz”a aktarılacak olan, onlara kötü amaçlı kod yerleştiren siber suçlular tarafından ele geçiriliyor.

Diğer sahtekârlık uygulamaları, Bitcoin ve Ethereum’da olduğu gibi, fiilen çıkarılamamış olan kripto para birimlerini çıkarabildiğini iddia etmekte. Bu tür uygulamalar, tüm kripto para birimlerinin madencilik faaliyetleri yoluyla kazanılabileceğini düşünen asgari bilgi birikimine sahip insanları hedeflerken, aslında XRP, Cardano ve Tether gibi bazı kriptolar aslında “çıkarılamaz-üretilemez”dir.

Sektör geliştikçe daha fazla insan bu tür uygulamaların kurbanı olabilir

Bu tür kötü niyetli programlar aslında, 2017’nin sonlarında Android’de kripto dolandırıcılığı üzerine bir çalışma yürüten ESET araştırmacıları tarafından yayınlanan bir raporda bildirildi. Ve kripto para birimi daha fazla farkındalık kazandığında, daha fazla kişi bu tür uygulamaların kurbanı haline gelebilir.

Her bir kripto para meraklısı kendi yatırım kararlarından gerçekten sorumlu olsa da, Google PlayStore sağlayıcısı olarak platformlarının güvenliğini kullanıcılarına zarar verebilecek uygulamalardan arındırma sorumluluğuna da sahip.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin