Google Cloud, dijital varlıklar ekibi kuruyor
Google Cloud, dijital varlıklar ekibi kuruyor

Google Cloud, dijital varlıklar ekibi kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Google Cloud bir blok zincir altyapısı geliştirmek istiyor ve dijital varlıklara odaklanacak yeni bir ekip kurduğunu duyurdu.

Google’ın çevrimiçi veri depolama hizmetleri bölümü olan Google Cloud, merkezi olmayan teknolojilere giderek daha fazla odaklanıyor ve blok zincirde ürünler oluşturmaya odaklanacak bir ekip oluşturduğunu duyurdu.

Halihazırda Filecoin ve Sia ile ön planda bulut depolama sunmak için blok zincir teknolojisini kullanan başka girişimler mevcut. Her ikisi de depolamaya ihtiyaç duyan ve bunu elde etmek için ödeme yapmaya istekli olanları ve boş alanlarının bir kısmını sunabilenleri birbirine bağlamak için bir blok zincir protokolü kullanır. Bu şekilde protokol, verilerin bir paydaş şebekeden ayrılsa bile korunabilen merkezi olmayan bir ağda depolanmasını mümkün kılar.

Ancak bu merkezi olmayan girişimlerin aksine, Google’ın yaklaşımı daha geniş. Bulutta ürün oluşturma, işlem yapma, değer depolama ve başlatma hizmetleri sunmak için blok zinciri kullanmayı umuyor.

Google Cloud Blockchain girişimlerine devam ediyor

Google, resmi bir blog gönderisinde blok zincir endüstrisinin önemli ölçüde geliştiğini ve bir teknoloji şirketi olarak onların da bu devrimin bir parçası olmak istediğini açıklıyor. Merkezi olmayan teknolojiler alanında şimdiye kadar elde edilen her şeyden “ilham aldıklarını” ifade ettiler.

Müşterilerimiz tarafından dijital varlıklar alanında halihazırda yapılmış çalışmalardan ilham alıyoruz ve gelecekte blok zincir teknolojileriyle mümkün olanı desteklemek için altyapı ve teknolojileri sağlamayı dört gözle bekliyoruz.”

Google Cloud’daki dijital varlıklar ekibi, müşterilerinin “yarının blok zincir ekosistemlerini desteklemesine” yardımcı olmaya odaklandığını söyledi.

Yeni dijital varlıklar bölümünün başında, daha önce Google ile Ürün Danışmanı olarak ve Hedera Hashgraph ile de çalışmış olan tanınmış bir teknoloji avukatı Rich Widmann bulunuyor.

Ancak, ekibin lansmanından önce bile Google, dijital varlıklar ve blok zincir için çeşitli kullanım durumları araştırıyordu. 19 Ocak 2022’de Cryptopotato, Google’ın kullanıcıların kripto para birimlerini dijital kartlarda saklamasına izin vermeyi düşündüğünü bildirdi.

O sırada şirket, PayPal’da ticari ürün ve teknolojiden sorumlu eski Başkan Yardımcısı Arnold Goldberg’i bu bölümden sorumlu olarak tuttu.

Teknoloji devleri blockchain için farklı kullanım örneklerini keşfediyor

Blockchain teknolojisinin keşfi ve kurumsal sermayenin blockchain ile ilgili girişimlere sürekli akışı, teknoloji devlerinin radarından çıkmadı.

Google, Coinbase ve Bakkt ile zaten ortaklıklar kurdu ve Chainlink gibi diğer protokollerle uyumluluk üzerinde çalışıyor.

Google’a ek olarak, Amazon Web Hizmetleri de blok zincir teknolojisinin kullanımını araştırıyor. Amazon, Dijital Para Birimi ve Blok Zincir Ürün Birimi’nin başına geçecek ekip yönetimi deneyimine sahip bir teknoloji uzmanı arıyordu.

Dikkat çeken bir diğer durum ise Facebook. Sosyal medya devi, metaverse’de girişimler geliştirmeye odaklanmak için adını Meta olarak değiştirdi. Çinli teknoloji devi Tencent de, metaverse ürün geliştirme birimini güçlendirmek için Xiaomi’nin amiral gemisi oyun şirketi Black Shark’ı satın alarak metaverse’e odaklanmak için büyük hamleler yapıyor.

Bu haber ilk olarak cryptopotato.com’da yayınlandı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin