Google'da NFT aramaları zirve yaptı
Google'da NFT aramaları zirve yaptı

Google’da 2021 yılının “en iyi” kripto para terimi belli oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Google’da kripto para alanına dair yapılan aramalar, insanların hissiyatını ortaya koyduğu için bize çok önemli veriler sağlayabiliyor. Bu arama trendleri ise Google Trends tarafından sağlanıyor. 2021 yılının en çok aranan terimi ise NFT oldu. NFT alanına gösterilen ilgi rekor seviyeye yükseldi.

NFT sorgusu 2021 yılının en iyisi oldu

NFT alanında ilk başta çılgın spekülasyonlar gördük, sonrasında etkili ünlüler, büyük markalar ve şirketler bu alana ilgi göstermeye başladı. NFT anahtar kelimesiyle yapılan aramalar bu yıl zirveye çıktı.

NFT arama sorgularının Dogecoin’i bile geride bırakması ise dikkat çekti. NFT arama trafiği, Aralık ayının ilk haftasında Ethereum’u da geçtikten sonra Bitcoin’inkine yaklaştı. En son veriler, NFT’lerin önümüzdeki günlerde Bitcoin’i bile geçebileceğini gösteriyor.

Arama hacmi Eylül ayında azaldı. Ancak piyasalar toparlandıkça rakamlar da düzeldi. NFT için artan Google arama trafiği yine tırmanışa geçti.

Çin ilk sırada, Türkiye de üstlerde

NFT arama trafiğine Çin hakim. İlginç bir şekilde bu, Çin Halk Bankası yetkilisinin kara para aklama endişelerini öne sürerek NFT’lere ve Metaverse ile ilgili faaliyetlere hızla artan ilgiye karşı uyarıda bulunmasından sonra geldi.

NFT’nin büyüme yörüngesine katkıda bulunan en önemli faktör, onu destekleyen etkili bireyler. Tom Brady, Paris Hilton, Pharrell Williams, Post Malone, The Weeknd ve Stephen Curry başta olmak üzere dünyanın en ünlü isimleri kendi NFT’lerini çıkardı.

Türkiye’de ise Cem Yılmaz bazı NFT koleksiyonlarını piyasaya sürerken geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elon Musk’a NFT hediye etmişti.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin