ABDli milletvekillerinde Bitcoin vergisi çıkışı
ABDli milletvekillerinde Bitcoin vergisi çıkışı

ABD Kongresi’nde ilk kripto para varlığı açıklaması yapıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İş adamları, bankalar, ünlüler derken kripto para varlığı açıklaması şimdi Amerika Birleşik Devleti Kongresi’nden geldi. Yargı Komisyonu Başkanı Bob Goodlatte, şahsi kripto para varlığını açıkladı. Böylelikle Goddlatte, Birleşik Devletler Kongresi’nde özel yatırımlarını kripto para olarak açıklayan ilk üye oldu. 10 Mayıs 2018’de yayımlanan yıllık finansal bildirim raporuna göre, Goodlatte’in Bitcoin Core (BTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Ethereum’a (ETH) sahip olduğu raporlandı.

Goodlatte 17 bin ila 80 bin dolar arasında kripto para varlığına sahip

Rapor, Yargı Komisyonu Başkanı’nın 15.001$ ile 50.000$ arasında Bitcoin’e sahip olduğunu gösterirken aynı zamanda Bitcoin Cash ve Etherium varlığının her birinden 1,001$ ile 15,000 Amerikan Doları arasında varlığı olduğunu gösteriyor. Bu da başkanın elinde toplamda 17.000$ ile 80.000$ arasında bir varlık tuttuğunu gösteriyor. Oğlu Bobby Goodlatte Jr.’ın CoinBase’in melek yatırımcıları arasında bulunduğundan dolayı çoğu analist bu duruma şaşırmadı.

Kongre tüm çalışanlarının kripto para varlığını açıklamasını zorunlu kıldı

18 Haziran’da Birleşik Devletleri yürütme organındaki tüm çalışanlarının kripto para varlıklarını açıklamasını gerektiren yasal bir emir yayınladı. Milletvekillerine herhangi bir başka varlıkta olduğu gibi kripto para varlıklarını bildirmek için de 45 gün verdi.

Jared Polis’in çalışmaları meyvesini veriyor

Gelişmeler Kongre’de görevli Blockchain Caucus’un kurucu ortağı Jared Polis’in çabalarını takiben yaşandı ve şubat ayında politikacıların sanal varlıklarını nasıl ifşa etmeleri gerektiğine dair rehberlik sağlamak için kurula dilekçe verdi.

Birçok analist, kripto paralar ile ilgili eylemleri ve savunuculuğu göz önüne alarak yakın zamanda Jared Polis’in de kripto para varlıklarıyla ilgili açıklama yapmasını bekliyor.

news.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin