Goldman Sachs, kurumlardan geniş çaplı bir kripto talebi görüyor
Goldman Sachs, kurumlardan geniş çaplı bir kripto talebi görüyor

Goldman Sachs, kurumlardan geniş çaplı bir kripto talebi görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Goldman Sachs Group Inc., bu değerli dijital varlıklar için kurumlardan büyük bir talep artışı gördüğü için kripto para alım satım masasını yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Kriptoya ilgi kazandıran kurumlar

Goldman Sachs Küresel Pazar Bölümünün Küresel Başkanı Matt McDermott, bir podcast’te konu hakkında genel olarak birkaç açıklama yaptı. Firmanın kendi bünyesinde 300’den fazla müşteriyle bir anket yapıldığını ve bu katılımcıların % 40’ının kripto alanında genel olarak yatırım yaptıklarını açıkladı.

McDermott’un vurguladığı bir diğer önemli nokta, şu an ile 2017’nin büyük Bitcoin balonu arasındaki farktı. Çeşitli sektörlerden kurumların yanı sıra özel bankacılık firmaları da kriptoya ilgi göstermeye başladıkça, McDermott için önemli olan kurumsal ilgi etrafında toplanıyor.

Goldman kripto piyasasına yeniden giriyor

McDermott, kripto pastasından pay almak isteyen bu büyük kurum akınıyla, Goldman’ın geçen hafta ortaya çıkan kripto ticaret masasını yeniden başlatma planlarını doğruladı.

Ancak, bu ticaret masasının başlangıçta çok dar kapsamlı olacağı ve öncelikle CME Group Inc Futures gibi gruplara odaklanacağı konusunda uyarıda bulundu. Bunun arkasındaki temel nedenlerden biri, ABD bankalarının fiziksel kripto para birimlerinin ticaretini kendilerinin yapmasını engelleyen düzenlemelerle uğraşmak zorunda olmaları olarak görülüyor.

Yeni kurumsal oyuncular alana adım atmaya başladıkça büyük kripto alanı şu anda biraz çatışma içinde. Artı tarafta, bu, şirketler olarak birçok yeni yeniliğe yol açıyor, diğer yandan ise daha fazla para kazanmak için yasal çerçevelerden kaçınmanın yollarını bulmaya çalışıyorlar.

Bu, piyasadaki kripto türevi ürünlerinde ve piyasa için çeşitli diğer yeni yatırım ürünlerinde büyük bir artışa neden oldu. Tüm bunlar, kripto alanının doğrudan veya dolaylı olarak geçmişte olduğundan çok daha kolay erişilebilmesi ile sonuçlanıyor.

Kripto piyasalarının potansiyeli

Ancak bunun için bir sorun var. Daha nihilist kripto meraklılarından bazıları, kurumların endişe verici bir oranda dijital varlık satın aldığına ve bunun da başka bir balona neden olabileceğine dikkat çekiyor. Bu teoriyle çalışmak, kurumsal düzeydeki satın alımların neden olduğu olası bir balon piyasası, alanı başka bir uzun ayı piyasasına çevirebilir.

Tabii ki, hepsi sadece spekülasyon ve kripto piyasası, teorik olarak bunu engelleyecek % 20 -% 30 piyasa fiyatı düşüşleri ayarlamasıyla bol miktarda “sağlıklı” piyasa düzeltmesiyle dolu.

Şu anki haliyle, Bitcoin sonunda 50.000 $ seviyesine geri döndü, ancak orada kalıp kalmayacağı tam olarak belli değil. Diğer yandan bu, piyasanın iyileşmek istediğini gösteriyor. Herhangi bir şans yakaladığında, BTC fiyatının yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması oldukça olası.

insidebitcoins


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin