GM ve Honda, merkezi olmayan elektrikli otomobil şarj ağı için teknik özellikler yayınladı
GM ve Honda, merkezi olmayan elektrikli otomobil şarj ağı için teknik özellikler yayınladı

GM ve Honda merkezi olmayan elektrikli otomobil şarj ağı için teknik özellikler yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Honda ve GM liderliğindeki bir çalışma grubu, merkezi olmayan elektrikli araç şarj ağları oluşturmak için dağıtık defter teknolojisini kullanmaya yönelik küresel bir standardı açıkladı.

Küresel standart

Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), blockchain teknolojisini merkezi olmayan bir araç şarj ağına entegre etmek için küresel bir standart başlattı.

Rüzgar veya güneş tarafından üretilen fazla enerjinin depolanması, piller çok pahalı olduğu için yenilenebilir enerji endüstrisi için büyük bir sorun. Ancak elektrikli araçlar halihazırda önemli bir depolama kapasitesine sahip. Bu nedenle yenilenebilir enerjiyi depolamak için onları merkezi olmayan enerji şebekelerine bağlamak üzere çok fazla çalışma yapılmıştır.

MOBI’nin Elektrikli Araç Şebekesi Entegrasyonu (EVGI) Çalışma Grubunun ilk tasarım özellikleri, fazla yeşil enerjiyi daha iyi kullanan merkezi olmayan şarj ağlarının temelini atmayı, “araçtan şebekeye entegrasyon”, “tokenize karbon kredileri” ve “eşler arası uygulamaları” içeriyor.

MOBI’nin kurucusu ve COO’su Tram Vo, standardın “elektrikli araç ve şarj ekosisteminin her tarafını” temsil eden firmalara fayda sağlayacağını ileri sürdü ve şunları söyledi:

“Elektrikli araçlar, şarj cihazları ve elektrik üreticileri güvenli bir kimliğe sahip olabilir, standart bir mesajlaşma formatıyla iletişim kurabilir ve şarj, üretim ve değişim gibi işlemleri otomatik olarak dağıtık bir defterde kaydedebilir.”

EVGI standardı zincirden bağımsızdır ve “her bir kullanım senaryosunun ilgili veri özniteliklerinin ve işlevlerinin kuruluşların kendi uygulamalarını oluştururken kullanmaları için kullanılabilir olmasını” sağlamaya çalışıyor.

Eş başkanlığı Honda ve General Motors yapıyor

EVGI Çalışma Grubu, organizasyonun eş başkanlığını üst düzey otomotiv şirketleri Honda ve General Motors (GM)’nin yaptığı bir grup olup Mayıs ayında başlatıldı. Dağıtık defter teknolojisi firmaları Accenture, IBM, IOTA Vakfı ve R3 de grubun önemli üyeleri durumunda.

Honda Ar-Ge Avrupa kıdemli proje mühendisi Christian Köbel, enerji sektörünün şu anda “büyük santrallerde merkezileştirilmiş enerji üretiminden daha dağıtılmış ve değişken elektrik üretimine doğru büyük bir geçiş aşamasına girdiğini” vurguladı ve şu yorumda bulundu:

“Merkezsizlik ve doğrudan P2P etkileşimi kavramı, bu yeni piyasayı güçlendirmede ve enerji bilincine sahip son müşteriler için anlamlı araçlar oluşturmada kilit bir faktör haline gelecek.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin