Bitcoin ağı, hashrate ve blok arasında zirve görebilir

Glassnode: Bitcoin ağ etkinliği daha fazla ayı piyasasına mı işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitcoin fiyatı geçen hafta %15’lik güçlü bir toparlanma sağlasa da, ölçümler daha fazla fiyat artışını sürdürmek için daha fazla Bitcoin ağ talebine ihtiyaç duyulacağını gösteriyor.

Glassnode, Bitcoin (BTC) için birkaç zincir içi ölçüm hala düşüş aralığında olduğunu söylüyor. Son fiyat toparlanmasının devam etmesi, artan talep ve ağ üzerinden harcanan ücretler gerektireceğine vurgu yapıyor.

Geçen haftaki vasat pazar büyümesinin değerlendirmesi, 1 Ağustos’taki en son The Week On Chain raporunda Blockchain analiz firması Glassnode’dan geldi.

Bitcoin ağ etkinliği ve talep

Analistler, işlem talebindeki yan büyümeye, aktif adreslerinin “iyi tanımlanmış bir aşağı kanalda” kalmasına ve düşük Bitcoin ağ ücretlerinin yatırımcıların geçen hafta BTC fiyatındaki %15’lik artışla ilgili heyecanını azaltma nedenleri olarak işaret etti. Bununla birlikte, BTC şu anda CoinGecko’ya göre son 24 saat içinde %2 düşüşle 23.000 doların altında işlem görüyor.

Rapor, zincirleme aktivitede bir düşüş ve spekülatif yatırımcılardan uzun vadeli yatırımcılara dönüş içeren bir ayı piyasasının özelliklerini vurgulayarak başlıyor. Bitcoin ağının hala bu özelliklerin her birini gösteriyor.

Glassnode raporundaki ağ etkinliği

Glassnode, ağ etkinliğindeki düşüşün, uzun vadeli sahipler (LTH’ler) üzerindeki spekülatif trader’lar ve ağ teknolojisine yüksek düzeyde inanç duyan yatırımcılardan ağ için yeni talep eksikliği olarak yorumlanabileceğini yazdı. Raporda şunlar belirtiliyor:

“Önemli kapitülasyon olayları sırasında daha yüksek birkaç aktivite artışı dışında, mevcut ağ aktivitesi henüz çok az yeni talep akışı olduğunu gösteriyor.”

Analiz, mevcut ağ talep modeli ile 2018-2019 döneminde kurulan arasında benzerlikler gözlemledi. Önceki döngüye benzer şekilde, ağ talebi, BTC fiyatında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan Nisan 2021’den sonra kurudu. Fiyatlar yeni bir ATH’ye toparlandıkça, talepte kayda değer bir toparlanma oldu ve takip eden Kasım ayına kadar sürdü. Son olarak raporda,

“Bitcoin ağı, HODLer’ın hakimiyetinde kalmaya devam ediyor. Henüz kayda değer bir yeni talep dönüşü olmadı.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin