Anket: Uruguay'da her 4 üst düzey yöneticiden 1'i daha önce kripto para kullanmış
Anket: Uruguay'da her 4 üst düzey yöneticiden 1'i daha önce kripto para kullanmış

Gizlilik cüzdanları kripto para sektörünün karanlık yüzünü her geçen gün daha fazla besliyor: Peki nasıl?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birleşik Krallık merkezli Blockchain analitik şirketi Elliptic tarafından yapılan araştırmaya göre, kripto para aklamayı kolaylaştırmak için “gizlilik cüzdanları” kullanan suçluların sayısı artıyor.

Çarşamba günü yayımlanan bir rapora göre firma, Bitcoin içeren suçlardan elde edilen gelirin %13’ünden fazlası şu anda bu tür cüzdanlar aracılığıyla aktarılıyor. Bu sayı 2019’da sadece %2’ydi.

Gizlilik cüzdanları kimlik gizlemeye yardımcı oluyor

Elliptic, Wasabi Wallet gibi gizlilik cüzdanlarının, kullanıcıların kimliğini gizlemeye yardımcı olan araçlara sahip olduğunu söyledi. Bitcoin’in tek bir işlemde karıştırıldığı CoinJoin işlemlerinin otomatik eşleştirmesi ve gönderilmesi buna örnek olarak gösterilebilir.

Rapora göre cüzdanlar, hizmet sağlayıcılar ve honeypot sitelerini işleten yetkililer tarafından yapılan fon hırsızlığı gibi merkezi kripto para karıştırma hizmetlerinin risklerinden kaçınmanın bir yolu olarak popüler hale geliyor. 2020’de Elliptic, darknet’ten 160 milyon dolarlık BTC’nin, hırsızlık ve dolandırıcılıkların gizlilik cüzdanları aracılığıyla aklandığını tahmin ediyor.

KuCoin ve Twitter hack olaylarında da kullanıldı

Raporda, geçen yaz Twitter hesaplarının hacklenme olayında çoğu Wasabi Wallet aracılığıyla aklanan farklı kripto para birimlerinde 120.000 dolar toplayan bir kripto dolandırıcılığını örnek gösteriyor. Aynı şeyin, eylül ayında 280 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı KuCoin borsa hackinin ardından da olduğu söyleniyor.

Elliptic, gizlilik cüzdanlarının yasal kullanımları olduğunu kabul ediyor ancak suçluların yeni hizmetlere bu sayede hızlıca eriştiklerinin de altını çiziyor.

Firma, bu eğilimin kripto varlıklarda mali suçlarla mücadele etmek isteyen düzenleyiciler, yasa uygulayıcılar ve uyumluluk uzmanları için bir zorluk teşkil ettiğini söyledi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin