featured

Sert gerileyen altcoin dibi görmüş olabilir: Fırsat mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan EGLD, yatırımcılar fonlarını riskli varlıklardan çekerken düşmeye devam ediyor.

EGLD, kripto piyasasında yaşanan satışlarla birlikte güçlü bir aşağı yönlü ivme kazandı. 24 saat içinde ise neredeyse %16 oranında düşüş kaydetti.

Altcoin Elrond, NFT’lerin artan popülaritesine rağmen düşüşte

NFT ekosisteminde yeni bir güncelleme sağlayan Elrond, 540 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardığı kasım ayının sonundan bu yana düşüş gösteriyor.

Yapılan güncellemeler sonucunda Elrond Ağı’nda 223.000’den fazla NFT’nin basıldığını ve 22.000’den fazla hesabın en az bir NFT’ye sahip olduğu belirtildi.

Daha önce yaşanan bu tür büyüme seviyeleri EGLD için önemli bir yukarı yönlü katalizör görevi görmüştü. Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyelerine kadar gitmişti. Ancak bunlar geri çekilmeyi önlemek için yeterli değildi.

EGLD altcoin grafik

Elrond ve diğer gelecek vaat eden projeler için şu anda temel sorun, kripto piyasalarından genel fon çıkışı. Yatırımcılar 2022 yılında daha yüksek faiz oranları beklentisiyle daha riskli varlıklardan çıktıkça, toplam kripto piyasa değeri sadece iki ay içinde 3 trilyon dolardan 2 trilyon dolara düştü.

Altcoin EGLD, dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in sadece iki ayda değerinin %35’inden fazlasını kaybettiği bir ortamda baskınlığını sürdüremiyor.

Teknik göstergeler ayıları işaret ediyor

EGLD, 230 dolar civarındaki destek seviyesinin altına yerleşti. Şimdi ise 200 dolar seviyesinin altına indirilmeye çalışılıyor. RSI ılımlı bölgede kalmaya devam ediyor. Bu nedenle kripto para piyasasındaki satışların devam etmesi durumunda aşağı yönlü ivme kazanması için bolca alan var.

Eğer altcoin EGLD 200 doların altına düşerse, 180 dolardaki desteğe yönelecek. Bu seviyenin altında yaşanabilecek bir hareket, 165 dolar civarındaki bir sonraki önemli destek seviyesinin test edilmesinin yolunu açacak.

Diğer yandan, EGLD’nin sürdürülebilir yukarı yönlü momentum geliştirme şansına sahip olması için 230 dolar seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. 230 doların üzerindeki bir hareket, EGLD’yi 245 dolara yakın olan 20 EMA’ya doğru itecektir. EGLD tekrar 20 EMA’nın üzerine yerleşmeyi başarırsa, 270 dolar civarındaki 50 EMA’da bulunan bir sonraki direnç seviyesine doğru ilerleyecektir.

Grafik incelemesi yapıldığında, RSI aşırı satım bölgesine düştüğü zaman altcoin EGLD’nin toparlanmaya başladığı görülebilir. Bununla birlikte, RSI zaten ılımlı bölgeye geri döndü. Bu da doğru katalizörlerin ortaya çıkması durumunda EGLD’nin yakın vadede kolayca aşağı yönlü ivme kazanabileceği anlamına geliyor.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin