Geniş Bitcoin fiyat analizi: BTC için sıradaki hamle ne olacak? Teknik görünüm ve kritik seviyeler
Geniş Bitcoin fiyat analizi: BTC için sıradaki hamle ne olacak? Teknik görünüm ve kritik seviyeler

Geniş Bitcoin fiyat analizi: BTC için sıradaki hamle ne olacak? Teknik görünüm ve kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 35.000 dolardaki desteğin yakınında, yavaşça aşağı kayıyor. Teknik olarak, 40.000 dolar seviyelerine son yükselme, aşırı alım seviyelerini de yükseltti ve fiyat artık soğuyor. Parite, bir sonraki atağa başlamak istiyorsa satın alma ivmesini korumak zorunda.

Bitcoin fiyat analizi

Neredeyse parabolik olan Bitcoin trendi, aşırı yükselen fiyat hareketinin bir işareti. Fiyat hareketini ısıtabilir ve sonunda kısa, kaotik düşüşlere neden olabilir. Kararsız Bitcoin görünümü, trade’lara 2017 çöküşünü hatırlatan bir dejavuya neden oluyor. Piyasa geçen sonbahardan nispeten hızlı bir şekilde toparlandığından, oldukça büyük ve olgun bir düzeltme söz konusu olabilir.

41.940 dolarlık  zirveden sonra, kripto para yüzde 28’lik bir düşüşle 31.000 dolara geriledi. İyileşme bir hafta içinde gerçekleşti ve BTC/USD, boğa koşusuna dönüşü işaret etmek adına 40 bin dolara dokundu. Profesyonel yatırımcılar ve trader’lar, mevcut fiyat hareketinde daha yüksek seviyelerde kâr rezervasyonu açıkça görüldüğünden, trendin kalıcı olarak tersine döneceğini tahmin ediyorlar.

Son 24 saatteki Bitcoin fiyat hareketi, güçlü bir trend dönüşüne işaret ediyor.
canlı casino

Bitcoin, saatlik grafiklerde 35.000 dolar desteğini tutmayı başardı. Zayıf hafta sonu likiditesi, kısa boğa rallisini daha da zorlaştırıyor. 40 bin doların reddi, satış faaliyetinin daha yüksek seviyelerde yoğun olduğunu gösteriyor. Ayılar 38.000 dolar civarında ve ardından 40.000 dolar seviyesinde sıralanıyor.

Teknik olarak, Bitcoin trend analizi, keskin düzeltmelerin parabolik fiyat hareketlerini takip ettiğini gösteriyor. 2017 olayları trader’ların ve yatırımcıların zihninde taze. Mevcut piyasa senaryosu, yüksek derecede “FOMO’yu” yansıtıyor ve bu coşku, varlık için asla iyi bitmiyor.

Son 24 saattir, BTC fiyatı 37.990 ila 35.100 dolar arasında değişiyor. 34.000 doların altındaki herhangi bir güçlü düzeltme, fiyatı 31.500 dolardaki önemli desteğin altına alabilecek bir satış çılgınlığını tetikleyebilir. Tipik bir düşüş rallisi, mevcut BTC değerinin yaklaşık yüzde 30’unu yok edebilir.

4 saatlik Bitcoin fiyat grafiği

Bitcoin trend analizi için kısa vadeli senaryo, teknik göstergelerin soğuması için mütevazı bir düzeltmeye işaret ediyor. Fiyat şu anda 35.300 dolar seviyesinin yakınında işlem görüyor ve çoğu teknik gösterge yukarı doğru işaret ediyor. 30.000 dolara  düşüş, denklemdeki günlük destek seviyelerini getirmenin yanı sıra, 382 Fibonacci geri çekilmesini işaret edecektir.

Yükseliş rallisinin bir sonraki ayağını yeniden başlatmak için günlük mumlar 38.000 dolar seviyesinin üzerinde kapanmak zorunda. Düşen trend çizgisi fiyatı daha düşük desteklere doğru itiyor. İlk destek, mevcut rallinin .23 Fibonacci geri çekilmesi olan 34.500 dolar seviyesinde yatıyor. İleriye bakıldığında, fiyat 35.000 dolar ile 37.850 dolar arasında değişkenlik gösterebilir.

BTC için kritik seviyeler

RSI 44’te ve aşağıyı gösteriyor. Bu nedenle, saatlik grafiklerde daha yavaş bir düşüş olabilir. .5 Fibonacci düzelmesi şu anda 100 günlük basit hareketli ortalamanın yakınında 29.600 dolar seviyesinde. Dolayısıyla, her iki seviye de şu anda aralığın çok ötesinde olduğu için fiyat güvenli görünüyor.

Düşen trend çizgisi, 37.150 dolarda önemli bir direnç olduğunu gösteriyor. Stıcılar fiyat hareketinin 38.000 dolara ulaşmasını bekliyor ve bu da boğalara karşı daha fazla direnç sağlıyor. Fiyat, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42.000 doları aşarsa, satıcılar, mevcut boğa döngüsünün 1.272 Fibonacci geri çekilmesinin bulunduğu 43.368 dolarda direnç sunmak için eylemlerini yoğunlaştırabilirler.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin