FTX iflası, Grayscale hakkında söylentileri güçlendiriyor…

Genesis Global’ın patlak vermesiyle ilgili detaylar geliyor: Yangın Grayscale sıçradı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yabancı kaynakların paylaştığı haberde Genesis şirketinin FTX’ten etkilendiği bildirildi. Bununla ilgili detaylı haberi paylaşmıştık. 

Genesis Global Capital’deki para çekme işlemleri, Sam Bankman-Fried’in kripto borsası FTX’e maruz kaldıktan sonra Çarşamba günü duraklatıldı. Geçici CEO Cerar İslam gelişmeyi ilk olarak Çarşamba günü bir müşteri görüşmesi sırasında paylaştı. 

Firmanın ana şirketi Digital Currency Group (DCG) da bir açıklama yaparak, 

“Karar, FTX patlamasının neden olduğu aşırı piyasa kayması ve endüstri güveni kaybına yanıt olarak verildi.”

Tüm işler artık Genesis ile sınırlı olması beklenirken yangın Grayscale şirketine sıçradı. Grayscale, Genesis para çekme işleminin dondurulmasının ardından ürünlerin sıkınızı yaşamadığını belirtti. Ancak işin içinde olması tüm ihtimalleri masaya koyuyor.

Grayscale, Genesis sonrasında açıklama yapmak zorunda kaldı

Bir zincir gibi kripto piyasasında yer alan şirketler adeta birbirine bağlanmış gibi duruyor. Bir tanesinin yaşadığı kriz veya çözülme topyekün hepsini etki altına alıyor. En çok güvenilen şirketler dahi krizin pençesinde kalıyor. Piyasanın güvenilir ve köklü firmalardan biri olan Grayscale bile yaşanılan durumlar sonrasında açıklama yaması gerekti.

Grayscale, ürünlerinin “her zamanki gibi” çalıştığını ve operasyonlarının, Genesis Global Capital’in para çekme işlemlerini durdurmasının ardından “son olaylardan” etkilenmediğini söyledi. Grayscale, 

“Ürünlerin hiçbiri için bir karşı taraf veya hizmet sağlayıcı olmamıştır. Ayrı bir varlık olan Genesis Global Trading, Grayscale’in bir iştirakidir. Güvenli, koruyucumuz Coinbase tarafından derin soğuk depoda ayrılmış cüzdanlarda tutulan temel varlıklar tarafından desteklenmektedir.”

Grayscale ayrıca, “ürünlerin temel varlıklarını ödünç almadığını, ödünç vermediğini, yeniden varsayımda bulunmadığını veya başka bir şekilde ipotek etmediğini ve varlıkların koruyucusunun bu tür faaliyetlerde bulunmasının yasak olduğunu” kaydetti.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin