featured

Genç Amerikalılar Bitcoin’i Yatırım Aracı Olarak Görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lend Edu tarafından yapılan bir anket, Amerikalıların Bitcoin’e olan ilgisini sordu. Ankette Amerikalılara, Bitcoinden rahatsızlık duyup duymadıkları, yasal olup olmaması, kullanıp kullanmamaları, ya da yatırım yapma konusundaki düşünceleri soruldu. Büyük bir çoğunlukla genç kuşaklar, Bitcoin’i çoğunlukla duyuyor ve onu bir yatırım aracı olarak görüyorlar.




Bitcoin Anket sonuçları 

Anket sonuçlarına göre şaşırtıcı bir şekilde eski kuşaklara kıyasla genç nesilin Bitcoin’i duyma oranları çok daha yüksekti. 18-24 yaş arasındaki katılımcıların % 86,67’si bitcoin’i duyurduysa da, 55 yaş ve üstündeki katılımcıların sadece% 75,93’ü bitcoin’i duyduğunu belirtti. Katılımcıların yaş sıkalası yükseldikçe, bitcoin’i duyma olasılıklarının düştüğü gözlemlendi ”

Anket Bitcoin’in bilinirliğinin son yıllarda daha da arttığını ortaya koydu. Gençlerin bu denli bitcoine hakim olmalarının nedeninin teknolojiye olan merakları olduğu düşünülüyor.Söylemeye gerek olmasa da Çalışmalara göre, ileride bitcoin için Amerika’da her evde hazır bir ortam olacak. Şimdiden benimsenmiş hazır bir geleceği mevcut.

Bitcoin yasadışı mı?

İnsanlardan yüzde 10.69’u sahip olunmasının yasal olmadığına inanıyor. Yüzde 41,16’sı bitcoinin yasal olduğunu ve yüzde 47,71’i bilmediklerini belirtti.  Halen bit kitle bitcoini uyuşturucu baronlarının kullandığına inanıyor.

Diğer bulgular: Genç Amerikalılar Bitcoin’e çok inanıyorlar 

Anket bazı ilginç sonuçlarıda ortaya çıkardı, kişi ne kadar genç olursa bitcoine yatırım yapma olasılığı da o derece yüksek oluyor.

24-35 yaş arası gençlerin bitcoini kullanma ya da yatırım yapmaya çok daha meyilli olduğu görülüyor. Yaş sıkalası arttıkça bitcoine yatırım yapma ihtimali de azalıyor.

Son olarak, kadınların, erkeklere oranla bitcoine eğilimlerinin çok daha az olduğunu ortaya koydu.

bitcoin.com

 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin