Gemini, kripto paralarda getiri imkanı sunan
Gemini, kripto paralarda getiri imkanı sunan "Earn" programını başlatıyor

Gemini, kripto paralarda getiri imkanı sunan “Earn” programını başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto borsası Gemini, kripto varlıklarında % 7,4’e kadar getiri sağlayan Earn adlı yeni bir getiri elde etme programı başlattı.

Borsadan Salı günü yapılan açıklamaya göre, başlangıçta belirli Gemini müşterileri için geçerli olan program Şubat ayı başında herkese sunulacak. Program, New York dahil olmak üzere ABD’nin 50 eyaletinin tamamında kullanılabilecek.

Gemini Earn, Uniswap ve Aave gibi merkezi olmayan finans (DeFi) kripto paraları da dahil olmak üzere, borsanın ticaret platformunda desteklediği 26 kripto varlığının tümünü destekliyor.

Bununla birlikte, en yüksek verim (% 7,4) yalnızca Filecoin’de mevcuttur. Desteklenen kripto paraların geri kalanı için faiz oranı % 1.54 ile % 5.83 arasında değişiyor.

En popüler kripto para birimleri olan bitcoin (BTC) ve ether (ETH), her biri % 3,05 getiri sağlayacak.

Gemini rakibi BlockFi ise, bitcoin mevduatları için % 6’ya ve ether mevduatları için % 5.25’e varan faiz oranı sunuyor. Bununla birlikte, BlockFi’nin özelliği sınırlı paraları desteklemekte ve New York’ta bulunan kullanıcılar için mevcut değil.

Gemini’nin teklifi daha riskli görünüyor. “Program aracılığıyla verilen krediler teminatsızdır. Borçlu kredi riskine maruz kalabilirsiniz ve Borçluların size veya Gemini’ye teminat vermesi gerekmez”, şeklinde dikkat çekici bir açıklaması mevcut.

Bu, bir borçlunun temerrüde düşmesi durumunda kullanıcıların tüm mevduatlarını kaybedebileceği anlamına gelir.

Koşullar uyarınca “Borçlunun, Ödünç Verilen Dijital Varlıkları Gemini veya Gemini tarafından kontrol edilen başka bir hesapla saklaması veya muhafaza etmesi gerekmez”. “Gemini, Gemini’nin gözetiminden ayrıldıktan sonra herhangi bir Dijital Varlıktan sorumlu olmayacaktır. Krediler Gemini veya herhangi bir hükümet programı veya kurumu tarafından sigortalanmaz.”

BlockFi’nin teklifinde, hizmet şartlarına göre hem teminatlı hem de teminatsız krediler bulunuyor.

Gemini COO’su Noah Perlman, The Block’a verdiği demeçte, “Genesis Global Capital gibi kurumsal kredi ortakları inceledik” ve bu ortakların borçlu bulduklarını ve müşterilerin fonlarını faiz ödemesi karşılığında ödünç verdiklerini sözlerine ekledi.

Perlman, “Operasyonlarını ve yatırım stratejilerini finanse etmek için onu kullanan kurumsal borçlular arasında yüksek bir kripto talebi var, bu nedenle kripto ödünç almak için rekabetçi piyasa oranları ödemeye hazırlar” dedi.

Gemini Earn lansmanı, borsanın geçen ayki kredi kartı lansman duyurusunun ardından geldi. Gemini’nin BlockFi ve diğerleri gibi tam teşekküllü bir kripto finans hizmetleri şirketi olmayı planlayıp planlamadığı sorulduğunda Perlman, The Block’a şunları söyledi: “Geleneksel finans ve kripto para birimi endüstrisinden gelen teklifleri harmanlayan geniş bir finansal ürün paketi sunmaya devam edeceğiz.”

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin