featured

Geliştiricileri SegWit2X Çatalını uygulanmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çatallanma destekçileri ve geliştiricileri 16 Kasıma kadar Segwit2x çatalını uygulamaya hazırlanıyor, ancak herkes aynı fikirde değil.

Yeni çatal, şimdiye kadar Bitcoin için en büyük ve en az anlaşılmış yazılım olarak düşünülüyor.

SegWit2x  yazılım protokolü uyarınca,  Bitcoin kurallarında yapılacak birkaç değişiklik uygulanacaktır. Yeni protokol, ağın çevresinde düzenli olarak iletilen ve Blockchain’de bir megabayt’tan (1 MB) 2 MB’a kadar depolanan blokların boyutunu özellikle değiştirecek.

Bitcoin platformunda önceki değişiklikler

Bitcoin, Bitcoin Cash adlı yeni simgenin başlatılmasına yol açan son bölümden ısınmaya başlamıştır  . Bununla birlikte, kullanıcıların Bitcoin Gold ve Bitcoin Cash işletmelerini belirli borsalarda ve cüzdanlarda alabilmeleri ve değiştirebilmeleri nedeniyle bölünmüşlük, önde gelen sanal para birimi üzerinde sınırlı bir etkiye sahip.

SegWit2x’in kısa açıklaması ve önerilen protokol hakkında bazı görüşler

SegWit2x, Bitcoin’de uygulanan önceki çatallara benzer. Ağ katılımcıları tarafından yürütülecek ve protokol kurallarını uygulayacak alternatif bir yazılımdır. SegWit2x kodu BTC1’i kullanıyor olacak.

SegWit2x başarıyla uygulanırsa, yeni yazılıma yükseltme yapmayacak herhangi bir kullanıcı artık bir ağ üyesi olarak kabul edilmeyecektir. Bitcoin topluluğu, SegWit2x protokolünün zamanlanmış uygulanmasına derinden bölünmüştür .

Birkaç endüstri oyuncusu, yeni protokolün konuları karmaşık ve beklenmedik şekilde karmaşıklaştıracağını düşünüyor. Yeni yazılıma karşı olanlar arasında geliştiriciler ve ağ operatörleri var.

SegWit2x’in riskli olduğunu, madencilere ve işletmelere fazla güç sağlayacağını iddia ediyorlar.

Bununla birlikte, yeni yazılım   Bitcoin madencileri ve başlangıç ​​şirketleri tarafından desteklenmektedir . Bitcoin’in dijital bir para birimi olduğu ve ABD doları ve diğer fiat para birimleriyle rekabet etmesi gerektiğini iddia ediyorlar.

Ayrıca, Bitcoin’in ödeme yöntemi olarak kullanılan diğer kripto para birimlerine karşı rekabet edebilmek için yeni sürüme geçirilmesi gerektiğini savunuyorlar. Bu yeni yazılımın yakın gelecekte uygulanıp uygulanmayacağını göreceğiz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin