featured

Yatırım için hâlâ geç değil! İşte geleceğin Ethereum’u olabilecek altcoin’ler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, pazar hakimiyetini kaybediyor. Ethereum gücünü kaybetmeye başlamış olabilir ancak onun yerini alabilecek birkaç kripto para birimi olabilir.

Geleceğin Ethereum’u olma konusunda Solana, Avalanche, Cardano ve Polkadot yarışta.

Bir sonraki Ethereum’u (ETH) aramak, kripto meraklıları için bir nevi kutsal bir konu haline geldi. Ethereum, akıllı sözleşmeleri tanıtan ilk kriptoydu. Ancak dünyanın en büyük ikinci kriptosu, ağ tıkanıklığı ve yüksek gaz ücretleri ile mücadele ediyor.

Ethereum uzun zamandır beklenen yükseltmesini tamamlayana kadar, diğer birkaç akıllı sözleşme kripto para birimi pazar payı almak için sıraya giriyor. En olası senaryo, pazarın bugün gördüğümüz Ethereum tekeli yerine beş veya altı baskın oyuncuya sahip olacak şekilde gelişeceğidir. Aşağıdaki kriptoların hepsinin çok fazla potansiyeli var ve geleceğin pazar liderleri olabilirler.

1.Solana (SOL)

Solana, geçen yıl piyasa değerine göre ilk 10 kripto para birimi arasında girmeyi başardı. Yılın başında 120. sırada yer alırken, %11,000’in üzerinde bir fiyat artışı onu yıl sonunda beşinci sıraya yükseltti.  Peki neden? Solana, piyasadaki en hızlı kripto para birimlerinden biridir. Teoride, Ethereum’un şu anda yönetebildiği 15-45 TPS ile karşılaştırıldığında, saniyede yaklaşık 65,000 işlem (TPS) işleyebilecek.

Ethereum Solana altcoin

Solana, platformun katlanarak büyümesinin neden olabileceği bazı teknik zorluklar yaşadı. Ancak kesintiler Solana’nın büyümesini durdurmadı. Şu anda ekosisteminde geliştirme aşamasında olan 1,500’den fazla projeye sahip.

2.Avalanche (AVAX)

Avalanche, üç ayrı blockchain’e  ve sektördeki en hızlı sonuca ulaşma süresine sahiptir. Yine de Fantom’un (FTM) da aynı iddiada bulunduğunu belirtmekte fayda var. Bu süreyi kredi kartınızı kaydırmak için geçen süre ile tüccarın parayı gerçekten alması arasındaki süre arasındaki farka benzetebiliriz.

avax

Avalanche, Solana kadar çok uygulamaya sahip değil. Ancak kilitli toplam değer (TVL) açısından önde. TVL, platformdaki tüm uygulamalardaki tüm varlıkların değeridir. DeFi Llama’ya göre Avalanche, bu yazının yazıldığı sırada 10,5 milyar dolar ile dördüncü sırada bulunuyor. Ethereum ise TVL’de neredeyse 130 milyar dolar ile hâlâ daha önde.

3.Cardano (ADA)

Hızlı tempolu kripto para dünyasında Cardano, bir dizi tavşanın arkasında yavaş yavaş ilerleyen kaplumbağa gibidir. Çeşitli yeni teknolojilerle ilk olmak için acele etmek yerine, her adımı emsal olarak gözden geçirmeye odaklanarak, gelişimelere yavaş ve istikrarlı bir yaklaşım getiriyor. Sonuç olarak, akıllı sözleşme özelliğini yalnızca geçen yıl eylül ayında başlattı. O zaman bile uygulamaları kullanıma sunmak zaman aldı.

Bununla birlikte, Cardano’nun gelecek için net bir yol haritası var. Bu yavaşlık ile dikkatli tavrının, güvenlik veya teknik sorunlardan etkilenme olasılığının daha düşük olacağı anlamına gelmesi umuluyor. Daha yeni, daha çevik kripto projeleri tarafından ele geçirilme riski var. Kesinlikle kısa vadeli yarışları kazanabilecek gibi değil. Ancak sonunda hâkimiyeti artabilir. Her şeye rağmen takip edilmesi gereken altcoin’lerden bir tanesi.

4.Polkadot (DOT)

Polkadot son aylarda bazı büyük adımlar attı. Polkadot, farklı bir Ethereum sorununu çözdüğü için öne çıkıyor. Bu sorun da birlikte çalışabilirlik. Polkadot, blockchain’lerin birbirleriyle iletişim kurmasına yardımcı olur. Bu da Ethereum’un pek iyi olmadığı bir şeydir. Birlikte çalışabilirlik, özellikle çeşitli Ethereum alternatiflerinin popülaritesi arttıkça, kripto para birimi endüstrisinin bir bütün olarak evrimi için çok önemli olacaktır.

Polkadot, ana sistemini besleyen parachain adı verilen bir dizi projeye özel blockchain kullanır. Bu parachain’lerin birçoğu şu anda çalışır durumda. Bu da Polkadot’un TVL’sinin geçen ay %1400’ün üzerinde büyümesine neden oldu. Avalanche’ı yakalamak için hâlâ biraz yolu var. Ancak bu çarpıcı büyüme Polkadot’un neler yapabileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak

Bir sonraki Ethereum’u bulma konusundaki tüm konuşmalara rağmen, bugünün kripto endüstrisi, Vitalik Buterin’in 2015’te Ethereum’u piyasaya sürdüğü zamandan oldukça farklı bir yer. Çok daha fazla kripto para birimi var, teknoloji gelişti ve pazar çok daha olgun. Kripto mevcut yörüngesinde devam ederse, ağındaki uygulamaların %90’ını barındıran başka bir baskın oyuncu görmemiz olası değil.

Ayrıca ETH’nin hâlâ önemli bir oyuncu olduğunu belirtmekte fayda var. Ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilirlik sorunlarını çözmek için aşamalı bir yükseltme sürecinde. Bu yıl içinde daha çevre dostu bir doğrulama modelinin birleştirilmesiyle büyük bir adım atılacak. Ancak tam yükseltmeyi en az 2023’e kadar görmeyeceğiz.

Ethereum hâlâ ilk hamle avantajına sahip. Ayrıca birçok geliştirici, sisteme aşina oldukları için daha yüksek maliyetlere katlanmaya istekli. Artı, ETH burada listelenen diğer kriptolardan daha fazla yol testine tabi tutulmuştur. Bu da onu güvenlik ve teknik kesintiler açısından daha güvenilir hâle getirir. Bir sonraki Ethereum’u aramak yerine, paketin liderliğinde Ethereum’a katılabilecek beş veya altı akıllı sözleşme kriptosu aramaya değer olabilir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin