Tayland, saklanan kripto para birimleri için yeni karar aldı

Geçen haftadan yansıyan en büyük üç kripto haberi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Aralık ayının ilk haftası yine hareketli geçti. Haber bültenlerinde en çok FTX ile ilgili gelişmeler yine dikkat çekti. Haftanın son iş gününde ise ABD ÜFE rakamları açıklandı.

Bu haftanın öne çıkan kripto haberleri

FTX, iki önemli gelişmeyle üst üste altıncı hafta kripto haber döngüsüne hakim oldu. İlk olarak, ABD savcılarının şu anda iflas etmiş kripto grubu FTX’in gözden düşmüş kurucusu Sam Bankman-Fried’i kendisine karşı potansiyel bir dolandırıcılık davası nedeniyle soruşturduğu bildirildi. 

FTX ve SBF gelişmeleri

Bankman-Fried, Senato Bankacılık Komitesi’nin iflas eden şirket için ifade vereceğini açıklaması belki de en önemli gelişme oldu. Sam, FTX’in çöküşüyle ilgili olarak önümüzdeki hafta Kongre önünde ifade verecek.

Diğer yandan SBF, çok fazla veriye erişimi olmadığını, bu nedenle söyleyebileceklerinin bir sınırı olduğunu ekledi.

ABD savcılarının Bankman-Fried’i kendisine karşı olası bir dolandırıcılık davası için soruşturduğu bildiriliyor. Savcıların, FTX’in 11 Kasım’da ABD’de iflas koruması başvurusu yaptığı sırada Bahamalar’a yüz milyonlarca doların uygunsuz bir şekilde aktarılıp aktarılmadığını inceledikleri söyleniyor. 

Amber’in büyüyen sorunları

Bir diğer kripto haberinin öne çıktığı şirket Amber oldu. FTX’e maruz kalan kripto şirketi, kripto kışında sorunlarının arttığını gördü.

Eylül ayında personel çıkarmaya başlayan Singapur merkezli kripto ticareti ve borç verme firması, daha fazla işten çıkarma gerçekleştirdi. 

Amber’in personel sayısı bir zamanlar yaklaşık 1.100 ile zirve yaptı ve şimdi bu rakamın, daha fazla işten çıkarmayla birlikte yaklaşık 400’e düşmesi bekleniyor. Amber’in ABD ve Avrupa ofislerinde artık tek haneli çalışan sayısı var.

Genesis ile ilgili sorunlar sürüyor

Geçen ay FTX çöküşünün ortasında kalan Genesis, para çekme işlemlerini ve yeni kredi oluşturma işlemlerini durdurmak zorunda kaldı. Şirket, eylem planını tamamlamanın günler yerine haftalar alacağını söyledi.

Firma, “son derece deneyimli danışmanlarla istişare içinde ve sahibimiz DCG ile yakın işbirliği içinde” çalıştığını ve müşteri temsil gruplarıyla görüşmeler yaptığını açıkladı. Genesis’in alacaklılarına en az 1,8 milyar dolar borcu olduğu bildirdi.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin