Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı
Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı

Geçen ay 2 milyar dolarlık Bitcoin hisse senedi satın alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Ekim ayını fazlasıyla hareketli geçirdi. ProShares ve Valkyrie fonları ilk ETF işlemlerine başladı. BTC, tarihinde bu sayede bir ilki yaşadı. New York ve Nasdaq borsasında vadeli işlemlere açılan BTC, yatırımcılar tarafından ilgi gördü. Bu da 1 ay içinde hisse senetlerine olumlu yansıdı.

Coinshares, Bitcoin’in hisse senetleri hakkında bir rapor yayınladı. Rapora göre Ekim ayında hisse senedi girişlerinde büyük artış gözlemlendi. Ayrıca raporda 2021 yılının başından bu yana ETF ve ETN satın alımları da yer aldı. Bunda göre yatırımcılar 8,7 milyar dolarlık alım yaparak yeni bir rekora imza attı. Henüz bu yılın bitmesine 2 ay olmasına rağmen, 2020 senesinin yüzde 30’luk kısmı geçilmiş oldu.

Geçen ay Bitcoin’in ETF işlemlerine açılması tablodaki iyimserliği gösteriyor. SEC’in vermiş olduğu karar yatırımcılar için iyi bir fırsat oldu. Fakat SEC iki farklı fon şirketinin kaldıraç işlemlerinde iyimser davranmamıştı. Yapılan başvuruda kaldıraç işlemine onay vermemişti. SEC, vadeli işlemlerin ise kontrol edilmesini ve kısıtlı olması gerektiğini söylemişti.

Bitcoin hisse senetlerinde artış devam ediyor

ProShares’in BITO ismiyle Bitcoin’i vadeli işlemlere başlatması olumlu yansıdı. Hisse senetlerindeki artışa Ekim ayında ek bir giriş sağlamış oldu. Diğer kriptolar ise çok daha az ilgi gördü. Ethereum geçen hafta 17 milyon dolar değerinde alım yaşadı. Bu yıl için toplam değerini 1 milyar dolara çıkardı.

Bitcoin’in bir yılda yaptığının iki katını bir ayda oluşturdu. Bu çarpıklığın bir kısmının, bazı ETP’lerin hesaba katılmamasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı ise henüz bilinmiyor. Fakat toplam kripto stok varlıkları, 80 milyar dolara doğru ilerliyor.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Milas mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin