Bitcoin Tesla yarışında haftalık bilanço değişti…

Gece yarısı satışlar geldi: Bitcoin sert bir mum yaktı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün gece geç saatlerde Tesla ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı. Elektrikli otomobil üreticisi son yaşanılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle zarar noktasına geldi. Çin’de kapatılan fabrikalar bu süreci daha da zora soktu.

Tesla’nın bilançosu kripto yatırımcılarını da yakından ilgilendiriyordu. Çünkü Elon Musk’ın elinde ciddi miktarda BTC bulunuyordu. Bilanço sonrasında kritik hamle gece geldi. Şirket elindeki varlıkların yüzde 75’ini sattı.

Tesla, 20 Temmuz Çarşamba günü, elektrikli otomobil üreticisinin Bitcoin varlıklarına dair 2022 yılına dair ikinci çeyrek kazançlarını açıkladı. Verilere göre Tesla (NASDAQ: TSLA), nakit rezervlerini desteklemek için BTC varlıklarını sattı.

Tesla’dan Bitcoin satışı geldi

Şirket, son çeyrekte Çin’deki yaygın Covid kilitlenmesi nedeniyle bu şekilde bir yola başvurdu. Sonuç olarak Tesla, Nisan ayında Şanghay fabrikasını 22 gün süreyle kapatmak zorunda kaldı. Çarşamba günü yapılan kazanç çağrısı sırasında Tesla CEO’su Elon Musk şunları söyledi:

“Bitcoin varlıklarımızın bir kısmını satmamızın nedeni, Çin’deki Covid karantinalarının ne zaman hafifleyeceğinden emin olmamamız. Bu nedenle nakit pozisyonumuzu en üst düzeye çıkarmak bizim için önemliydi. Bu, Bitcoin hakkında bir karar olarak alınmamalıdır. Sadece şirket için genel likidite konusunda endişeliydik.”

Tesla, varlıklarında 106 milyon dolarlık zarar bildirdi

Tesla CFO’su Zach Kirkhorn, şirketinin BTC satışından küçük bir kar elde ettiğini söyledi. Bununla birlikte, kripto piyasası çökerken Tesla’nın BTC’nin geri kalanının değerini tüm karlar silindi. Mevcut BTC fiyatı itibarıyla, şirket 106 milyon dolarlık bir zararı bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin