Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor
Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor

Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor. Rusya’nın en büyük finansal kurumlarından biri olan Gazprombank, yıl sonuna kadar kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor. Üst düzey yöneticilerinden birine göre, banka “önemli müşteriler” den gelen talebe cevap veriyor. Banka, pilot uygulamayı İsviçre’deki iştiraki aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Gazprombank kripto para birimi işlemlerini “özel müşterileri” için gerçekleştirecek

Gazprombank kripto para birimi işlemlerini “özel müşterileri” için gerçekleştirecek. Rus basınında yer alan haberlere göre, devlete ait Gazprombank müşterileri adına kripto para birimi işlemlerini bu yılın başlarında yapmaya çalışacağını bildirdi.  Gazprombank İsviçre merkezli iştirakinin İcra Kurulu Başkanı Alexander Sobol Interfax haber ajansına verdiği demeçte şunları söyledi:

Bunlar büyük ölçekte değil, pilot anlaşma olacak. Bazı önemli özel müşteriler bu türden hizmetler istedi. Banka şu anda bu talebi karşılamak için farklı seçeneklere bakıyor. Gazprom’un İsviçre’deki iştiraki buradaki fırsatları inceliyor.  Ancak Rusya’da daha liberal düzenlemeler gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz.

Gazprombank aktif olarak kripto para piyasasındaki gelişmeleri takip ediyor

Alexander Sobol’a göre, Rus bankası henüz kripto ile ilgili prosedürler geliştirmedi. Yeni müşterilere düzenli olarak hizmet vermek için herhangi bir karar alınmadı. Ancak Alexander Sobol, banka yönetiminin aktif olarak kripto gelişmeleri takip ettiğini vurguladı.

Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor
Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor

Gazprombank Rusya Federasyonu’nun üçüncü büyük bankası

Gazprombank Rusya Federasyonu’nun üçüncü büyük bankası. Perakende, kurumsal, yatırım ve depozit hizmetlerinin yanı sıra takas ve saklama ürünleri sunmakta. Ayrıca menkul kıymetler ve forex enstrümanlarıyla da ilgileniyor. Gazprombank, diğer üç Rus bankasında hisse sahibi olup Belarus ve İsviçre’de iştirakler aracılığıyla faaliyet göstermekte.

FINMA, Banka’nın 2006 ve 2016 yılları arasındaki AML kurallarını ihlal ettiğini belirtiyor

Yaklaşık bir ay önce, İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA) Gazprombank’a (İsviçre) yeni özel müşterileri çekmeyi yasakladı. Düzenleyici, Gazprombank’ın (İsviçre) kara para aklama prosedürlerinde eksiklikler buldu. Ajans, Panama Kağıtları’nın açıklamalarından sonra 2016 yılında başlayan bir soruşturma kapsamında 30’dan fazla bankayı teftiş etti. FINMA, Banka’nın 2006 ve 2016 yılları arasındaki AML kurallarını ihlal ettiğini belirtiyor.

Rusya kripto para piyasasını düzenlemeye yönelik iki yasa tasarısı hazırlıyor

Gazprombank’ın İsviçreli iştiraki, 1992 yılında Russische Kommerzial Bank AG olarak kuruldu. 2009 yılında Gazprombank tarafından satın alınmasının ardından yeniden isimlendirildi. Banka, Rusya ve İsviçre arasındaki ikili ticaretle ilgili finansal işlemlerde uzmanlaştı. Ayrıca Rusya Federasyonu ve BDT ülkelerine yatırım yapan İsviçre şirketlerine de hizmet veriyor.

Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor
Gazprombank kripto para birimi işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyor

Kripto para anlaşmaları henüz Rusya Federasyonu’nda düzenlenmedi. Ancak, bu ay Rusya mevcut kuralları değiştirmeye yönelik iki yasa tasarısı hazırladı. Birinci yasa tasarısı   “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” Blockchain teknolojileri, madencilik operasyonları ve ICO’ları yasallaştırmak için geliyor. Diğer yasa tasarısı ise “dijital paranın” kullanımını düzenlemek ve yatırımcıları korumak için Rusya Medeni Kanunu’nun gerekli maddelerinin değiştirilmesini içeriyor. Yasa tasarılarının Haziran veya Temmuz ayında kabul edilmesi bekleniyor.

Rusya’da kripto para işlemlerinin vergilendirilmesi konusu tartışılıyor

Mart ayının başında, bir çalışma grubu Moskova’daki Ekonomik Kalkınma Bakanlığı toplantısından sonra kriptoyla ilgili işlemlerden elde edilen kar üzerinde vergi muafiyetleri teklif etti. Çeşitli devlet kurumlarının temsilcileri ve özel sektör bu konuyu tartışmak için bir araya getirildi. Gazprombank’da bu toplantı da yer aldı.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin