featured
Gayrimenkul sektörüne bulaşan dezavantajlar

Gayrimenkul sektörü Blockchain teknolojisi ile dönüştürülebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gayrimenkul sektöründeki piyasa fiyatlarının 2019’da artması bekleniyor. Ancak, sektör durgunluktan bu yana yaşanan hızlı iyileşmeye rağmen sektöre yatırım yapmayı gerekenden daha uygun hale getiren bazı konulardan hala rahatsız. Blockchain teknolojisi ticari gayrimenkul pazarının büyümesinde çeşitli konulara bir cevap olabilir.

Gayrimenkul sektörüne bulaşan dezavantajlar

Şu anda üç dezavantajı gayrimenkul sektörünü geride tutuyor. Aracılar, sahtekârlık ve uygun maliyetli finansman eksikliği meselesi. Acentelerin, bir emlak varlığında yapılan toplam ödemenin yüzde 6’sına kadarını alması yaygın bir uygulama. Bu nedenle 400.000 dolarlık maliyete sahip bir varlığın 23.000 dolarlık aracılık ücreti var.

Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği tarafından yayınlanan bir rapora göre, ev sahibi olanların yüzde 80’i hala oldukça talihsiz aracılar kullanıyor.  Ayrıca, gayrimenkul varlıkları pahalı ve fiyatları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Bu durum nüfusun daha büyük bir kısmını bunlara yatırım yapma konusunda sınırlıyor.

Emlak sektörü ile ilişkili dolandırıcılık vakaları arttı

CNBC tarafından yürütülen son araştırmalar, 1 milyon dolarlık bir yatırım ile New York’ta 270 metrekarelik bir mülk satın alınmasının muhtemel olduğunu gösteriyor. Ancak bu, ABD sakinlerinin yalnızca yüzde 10’unun karşılayabileceği bir fiyat etiketi.

Sanayi aynı zamanda küresel çapta sahtecilikle de dolu. 2016 yılında, FBI  emlak sektörü ile ilişkili dolandırıcılık vakalarının sayısında yüzde 480’den fazla artış olduğunu belirten bir bildiri yayınladı.

Blockchain teknolojisi tek çözüm

Blockchain, işlem verilerini kaydeden değişmez bir defter ile izlenebilirlik, şeffaflık, geliştirilmiş güvenlik ve erişilebilirlik gibi birçok avantaj sunar. Gayrimenkul sektörüne yardımcı olacak tüm önemli faktörler Blockchain’de mevcut.

Artık aracılar ve avukatlar gibi aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldıran Blockchain platformları var. Ayrıca, bir mülk için kripto kullanarak ödeme yapma olanağı banka ücretlerini atlatmaya yardımcı olabilir. Buna ek olarak, kullanıcının ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen akıllı sözleşmeler yoluyla emanetle ilişkili ücretleri keser.

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralarının tokenleşmiş doğası,  aynı zamanda herkesin mülk sahibi olmasını da mümkün kılıyor. Yani, mülkün tamamını karşılayamayan insanlar için, onun bir parçasına sahip olmak mümkün.  Son olarak Blockchain, mülk belgelerini kolayca belgelemek için bir yol sağlayarak endüstrideki sahtekarlığı ortadan kaldırabilir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin