Ripple CEO'sundan Bitcoin açıklaması
Ripple CEO'sundan Bitcoin açıklaması

Garlinghouse: XRP bir menkul kıymet ilan edilse bile Ripple başarılı olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Pomp Podcast’in bir bölümünde Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Anthony “Pomp” Pompliano ile konuştu. Röportajda bahsedilen konular arasında Garlinghouse, ABD düzenleyici ortamı, Ripple’ın ABD’den olası göçü ve şirket için önemli bir konu olan XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılma olasılığından bahsetti.

Bu bağlamda Garlinghouse, ABD düzenleyici makamlarına kripto para birimleri konusundaki duruşları nedeniyle var olan “hayal kırıklığını” yineledi. Garlinghouse, düzenleyici makamların görüşlerini birleştirmeye çalışan bir Adalet Bakanlığı raporuna atıfta bulunarak, en az yedi farklı pozisyondan alıntı yapıldığını söyledi. Bu nedenle kriterlerinde birlik mutabakatı sağlamadığını ispatlıyor.

Garlinghouse, XRP’nin menkul kıymet sayılmasını dert etmiyor

Operasyonel açıdan Ripple, şirketin XRP’den yararlanan ürünlerini kullanmaya başlamadan önce yasal düzenlemelere açıklık isteyen yaklaşık 150 potansiyel müşteriye sahip. Bu nedenle Garlinghouse, Bitcoin ve Ethereum’un emtia olarak sınıflandırıldıklarında haksız bir avantaja sahip olduğuna inanıyor.

Ripple CEO’su Çin’in en büyük kazanan olduğuna inanıyor çünkü Çin Komünist Partisi’nin “bu teknolojileri kontrol ettiğini” söylüyor. Çin’in Bitcoin ağına % 51’lik bir saldırısı yapabilme ihtimali sorulduğunda ise Garlinghouse’un, “elbette” yanıtı vermesi dikkat çekiciydi.

Garlinghouse, XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılma olasılığı konusunda ise endişeli değildi. Bu gerçekleşirse Ripple varlığını sürdürebilir. Bunun nedeni, ödeme çözümleri şirketinin XRP kullanan müşterilerinin çoğunun Amerika Birleşik Devletleri dışında olması. Garlinghouse bu konuyu şu şekilde açıkladı:

XRP’ye bir menkul kıymet olarak bakmanın çok zor olduğunu düşünüyorum. XRP’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde bir menkul kıymet olarak kabul edilip edilmediğini belirsiz, biliyorsunuz, farklı bir görüşe sahip başka G20 pazarlarımız var. XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu düşünen küresel bir pazarın bilmiyorum.

Şirketin, ilk yatırımcıları tarafından açılan Ripple’ın XRP ICO’sun kayıplara neden olduğunu iddia eden  bir davası var. Bu nedenle, iddia edilen kayıpları, parasal tazminat olarak elde etmek için XRP’yi bir menkul kıymet olarak sınıflandırmaya çalışıyorlar. Ancak Garlinghouse, XRP bir menkul kıymet olarak sınıflandırılırsa, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir lisansla çalışmaya devam edebileceklerini ve ülke dışına genişlemeye devam edebileceklerini söyledi.

XRP satın alma fırsatı

XRP, son birkaç gün içinde fiyatta önemli bir artış yaşadı. Altcoin, XPRL’nin geliştirilmesindeki ilerlemeden ve Ripple’ın Bank of America (BoA) ile ortaklığının onaylanmasından motive oldu. Bazı analistler, XRP’nin bir sonraki yükseliş döngüsünde 25 ila 30 dolara ulaşacağına inanıyor. Bu nedenle, son piyasa çöküşünün iyi bir satın alma fırsatı sağladığına inanıyorlar.

Yazım esnasında XRP, son 24 saatte % 2,54 kayıpla 0,53 dolardan işlem görüyor. Haftalık ve aylık grafiklerde XRP, Bitcoin ve Ethereum’u geçerek sırasıyla % 76 ve% 112 kazanç elde etti ve geçen ayın en iyi performans gösteren kripto para birimi oldu.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin