Galaxy Digital CEO'su Novogratz uyardı! Dipten alımlar tehlikeli olabilir!
Galaxy Digital CEO'su Novogratz uyardı! Dipten alımlar tehlikeli olabilir!

Galaxy Digital CEO’su Novogratz uyardı! Dipten alımlar tehlikeli olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlık yöneticisi Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, son kripto çöküşünün dibini tahmin etmeye çalışmak konusunda uyardı.

Novogratz’ın yorumları, kripto piyasasının son zamanlarda gördüğü en kötü düşüşlerden birinin ardından geldi. Bitcoin ve Etherum gibi majörler rekor seviyelerinin yaklaşık %60 altında işlem görürken, çoğu altcoin %80 kadar düştü.

Galaxy Digital aynı zamanda Terra’da da önemliydi ve muhtemelen son bozgunun en büyük zayiatıydı. Projenin sesli bir destekçisi olan Novogratz, ayrıca 40 milyar dolarlık yatırımcı hissesini yok ettiği tahmin edilen Terra için de kamuoyu önünde özür diledi.

Novogratz dipten toplamaya karşı uyardı

Son çöküş hakkında yorum yapan Novogratz, dip seçmeye çalışmanın son derece yüksek riskli olduğunu ve piyasanın daha fazla çökebileceğini belirtti.

Altcoin’ler %80’in üzerinde düşüş yaşadı. 2018’de %95’in üzerindeydi. Bu %70 daha düştü. Demek istediğim, dipleri seçmek tehlikelidir ve yavaş yavaş ölçeklendirirseniz.

-Novogratz

En son kripto çöküşünü tetikleyen faktörlerden olan yüksek enflasyon ve artan ilgi hâlâ büyük ölçüde etkili. Piyasalar, Federal Rezerv’in bir sonraki toplantısında faiz artırımını yaygın olarak fiyatlıyor.

Son veriler ayrıca ABD enflasyonunun soğumasının beklenenden çok daha uzun süreceğini göstererek daha fazla ekonomik baskıya işaret ediyor.

Kripto tabanı nerede?

Kripto piyasası değerinden 500 milyar doları aşan son çöküşle birlikte, yatırımcılar piyasaların geri dönüş noktasını tahmin etmek için yarışıyor.

Kripto pazarlarının öncüsü olan Bitcoin’in sert bir destek olarak 28.000 doları tutması bekleniyordu. Ancak Bitcoin defalarca bu seviyenin altına düştü ve hâlâ seviyenin biraz üzerinde geziniyor.

Bitcoin için teknik göstergeler de sert. Token kısa süre önce, kısa vadeli hareketli ortalamasında uzun vadeli hareketli ortalamanın altına bir death cross (ölüm kesişimi) gördü.

Tarihsel olarak, bir death cross (ölüm kesişimi) her zaman token ve dolayısıyla kripto piyasası için daha fazla kayıpla sonuçlandı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin