featured

Galatasaray taraftarlarına müjde: Taraftar tokeni $GAL Chiliz.net’te listelendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chiliz ($CHZ: Binance), Galatasaray’ın Taraftar Tokeni $GAL’in, dünyanın ilk spor ve eğlence üzerine kripto para borsası Chiliz.net’te listelendiğini duyurdu!

Sporseverler ve kripto para meraklıları, masaüstü, iOS ve Android’de kullanılabilen Chiliz.net ile dünyanın en başarılı spor kulüplerinin dijital varlıklarını alıp satabiliyor. Chiliz’in duyurusuyla birlikte, $GAL Taraftar Tokeni Chiliz.net’te yer alanan Juventus ($JUV) Taraftar Tokeninin yanına katılmış oldu. ($JUV)’un Taraftar Token Arzı sırasında 15,36 TL olan fiyatının güncel değeri 52,13 TL civarında.

Ayrıca Chiliz’in taraftar oylama ve ödül platformu Socios.com’da bulunan $GAL Taraftar Tokenleri, platformun ‘Para Çekme’ özelliği kullanılarak Chiliz.net’e aktarılabiliyor. ‘Para Çekme’ özelliğinin kullanılabilmesi için 90 günlük satın alma süresinin dolması gerekiyor. $GAL Taraftar Tokeni, Socios.com platformunda yer alan ‘Pazar Yeri’nde de alınıp satılabiliyor.  

Chiliz.net’teki tüm token işlemleri, spor ve eğlence platformları için dijital para birimi Chiliz $CHZ ile eşleştirildi. Chiliz.net, dünyanın önde gelen spor kulüplerinin dijital varlıklarının alım satımına ek olarak Bitcoin ($BTC), Ethereum ($ETH) ve Ripple ($XRP) gibi popüler kripto paralara da erişim sağlıyor.

Chiliz & Socios.com CEO’su ve Kurucusu Alexandre Dreyfus’un açıklaması:

Nisan ayında, $JUV Taraftar Tokeninin Chiliz.net’te piyasaya sürülmesiyle birlikte dijital varlık işlemlerinde yeni bir çağa giriş yaptık. Artık fiyatların belirlenmesinde taraftar görüşleri, sporcuların saha performansları ve transferler önemli rol oynuyor. $JUV Taraftar Tokeninin lansmanından sonra aldığımız tepkiler, özellikle de dönemin koşullarını göz önüne aldığımızda, oldukça cesaret vericiydi.

Spor müsabakalarının hayatımıza geri dönüşü ve Chiliz.net’te yakında yayınlanacak olan birçok Taraftar Tokeni ile gelecek çokça umut vadediyor.Türk taraftarlardan ve kripto para meraklılarından aldığımız tepkiler benzersizdi ve eminim ki daha da fazla insan bu yeni ve coşkulu kitlenin bir parçası olmak isteyecek. $GAL Taraftar Tokeninin Chiliz.net’te listelenmesi ile kesişen bir haber daha var. Socios.com’da en çok Taraftar Tokenine sahip 170 taraftarın kişisel fotoğrafları, Türk Telekom Stadyum’unda 2019/20 Süper Lig sezonunda gerçekleşecek son 3 maçta sergilenecek!

FC Barcelona ($BAR), Paris Saint-Germain ($PSG), AS Roma ($ASR), Atlético de Madrid ($ATM), CA Independiente ($CAI) ve e-spor devi OG’nin ($OG) Taraftar Tokenleri çok yakında Chiliz.net’te! Yeni kulüp anlaşmaları ise 2020 boyunca devam edecek. 

Daha fazla bilgi için: 

prfit İletişim – Şahika Özarslan – [email protected] – 0212 287 6705

Chiliz / Socios.com – AndrewClarke – [email protected]

Chiliz hakkında

Chiliz, spor ve eğlence platformları için dijital bir para birimidir. Dünyanın ilk ölçeklenebilir, token kullanımına müsait, oylama platformu olan ve taraftarların tuttukları spor takımına ilişkin oylama haklarını alıp satabildikleri ve kullanabildikleri Socios.com’un arkasındaki itici güçtür. Chiliz projesi, Binance, OK Blockchain Capital ve Ceyuan Ventures da dahil olmak üzere Asya’nın önde gelen kripto fonlarından ve dünyanın en büyük kripto para birimi borsalarından 66 milyon $ tutarında fon sağlamıştır. Chiliz, 2012 yılında kurulmuş global bir spor ve eğlence kuruluşu olan Malta merkezli Mediarex Grubuna aittir. Chiliz 2020 yılında, spor ve eğlence odaklı kirpto para borsası Chiliz.net’i duyurdu. 

Socios.com, blokzincir teknolojisi vasıtasıyla futbol kulüplerinin dijital dönüşümü gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır. Socios.com, hem Ethereum blok zincirindeki ERC20 kullanım token’i hem de Binance Chain’de BEP-2 token’ı olan Chiliz token’i ($CHZ) tarafından işletilmektedir. Taraftar Tokenları, bir kulübe veya ekibe özel olup şifreli, sabit oylama defterine ve oylama hakları sahipliğine erişim sunan, sonlu, dijital bir varlıktır.  Token’lerin kullanıldığı taraftar oylama platformu, izin verilen ayrı bir yan zincir üzerinde işleyen Taraftar Tokenları’nı kullanmaktadır. Taraftar Tokenları, miktar olarak sınırlı olup, misli kalemlerdir; yani, maliklik hakları alınıp satılabilir ve fiyatı piyasa tarafından belirlenir. Platform, spor kulüplerine taraftarlarıyla daha kolay bütünleşmelerinde ve taraftarlardan gelir elde etme konusunda çok önemli bir yatırım aracıdır. Önde gelen bası büyük futbol kulüplerinin taraftarların önderliğindeki yönetim yapıları veya “sosyal çevreleri” bu girişime ilham kaynağı olmuştur. “Socios 2.0” olarak adlandırılan platform, en basit haliyle bu yönetim modelinin dijitalleşmesi anlamındadır.


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin