G7 finans liderleri dijital para birimleri üzerinde anlaşmaya varıyor
G7 finans liderleri dijital para birimleri üzerinde anlaşmaya varıyor

G7 finans liderleri dijital para birimleri üzerinde anlaşmaya varıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – G7 ülkelerinin maliye bakanları, dünyanın önde gelen ekonomilerinde CBDC’lerin daha fazla benimsenmesinin yolunu açabilecek bir hareketle merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) için 13 kamu politikası ilkesi üzerinde anlaşmaya vardılar.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kamu politikası ilkeleri, inovasyonu ve bireysel amaçlı yeni dijital para birimlerinin geliştirilmesini teşvik etmek için tasarlanmış bir şekilde şeffaflık, sağlam ekonomik yönetişim ve hukukun üstünlüğüne saygıya dayanacak.

Ortak bir açıklamada, G7 genelindeki üst düzey finans ve merkez bankası yetkilileri, paradaki yeniliklerin faydalar getirebileceğini, ancak bunların daha geniş kapsamlı kamu politikası sonuçlarıyla başa çıkmak için düzenlemelerle yumuşatılması gerektiğini söyledi.

Yetkililer, “Dijital para ve ödemelerdeki yeniliklerin önemli faydalar sağlama potansiyeli var, ancak aynı zamanda önemli kamu politikası ve düzenleyici sorunları da gündeme getiriyor” dedi.

Bu konularda güçlü uluslararası koordinasyon ve işbirliği, kamu ve özel sektör inovasyonunun yurt içi ve sınır ötesi faydalar sağlamanın yanı sıra, kullanıcılar ve daha geniş finansal sistem için güvenlik açısından emniyetli olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Açıklamalar, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın liderliğinde Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nu bir araya getiren bir dizi toplantının bir parçası olarak finans yetkililerinin Washington’da şahsen yaptığı bir toplantının ardından geldi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, merkez bankası dijital para birimlerinin nihayetinde nakitle beraber kullanılacağını ve ödemelerin dijital ve verimli bir şekilde yapılması için güvenli ve likit bir alternatif sunacağını söyledi:

Herhangi bir CBDC’nin şeffaflık, hukukun üstünlüğü ve sağlam ekonomik yönetişim konusundaki uzun süredir devam eden kamu taahhütlerimize dayanması gerektiğini yeniden teyit ediyoruz. Herhangi bir CBDC, merkez bankalarının parasal ve finansal istikrar için görevlerini yerine getirme kabiliyetini desteklemeli ve buna ‘zarar vermemelidir.

Gelişme, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının merkez bankası dijital para birimlerini piyasaya sürmeye doğru hızla ilerlemesinin ardından ortaya çıkıyor.

coingeek


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin