G20'de tartışılan kripto para konularının özeti
G20'de tartışılan kripto para konularının özeti

G20’de tartışılan kripto para konularının özeti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

G20’de tartışılan kripto para konularının özeti bu yazının konusunu oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin grubu olan G20, Buenos Aires, Arjantin’de gerçekleşti. Kripto para biriminin düzenlenmesi, çok taraflı grup tarafından tartışılan başlıca konular arasındaydı. Arjantin’de tartışılan her şeyin önemi, kripto pazarını dünya çapında etkileyebilir. Ana mesaj: “Yasaklamayacağız, ancak piyasayı düzenleyeceğiz.” Çok olumlu bir haber, Çin, ABD ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu grubun bu konuya nasıl hitap edeceğine dair pek çok şüphe vardı.

G20’de tartışılan kripto para konularının gelişiminin takibi önemli

CCN, Criptomoedas Facil ile ortaklaşa, toplantılar sırasında kripto paralara yönelik tartışılan ana noktaları özetledi. Temmuz ayında, yönetmelik için ilk somut teklifler sunulmalı, bu nedenle dünya çapında büyük yatırımcılara ve kurumsal pazarlara giden yolun önünü açan, Bitcoin gibi kripto paralara kurumsal meşruluğu getirecek olan temanın tüm gelişimini takip etmek önemli.

  1. Kripto para ve Blockchain

    G20 katılımcıları tarafından benimsenmelidir ki, kripto para birimleri bugün, ekonomik sistemin marjları üzerinde olan insanları yerleştirme gücüne sahip. Ayrıca, refah politikalarının genişletilmesinde hükumetlere yardımcı olabilecek (ve İspanyol finans bakanına göre) Blockchain teknolojisinin de önemi büyük.

  2. Uluslar, geleneksel ekonominin çöküşünü kabul ederler

    Bakanlar, geleneksel ekonominin bir geçiş sürecinden geçtiğini ve dijital çağın ekonomiden ayrılmasının artık mümkün olmadığını kabul etti.

  3. Düzenleme kaçınılmaz

    Düzenleme kaçınılmaz bir süreçtir ve ekonomi dijital olsa da, vatandaşlar gerçek ve bir ülkeye ve iş yerlerine gömülüdür. Bu yüzden başka tür işlerde olduğu kripto para sektöründe de kurallar uygulanmalı.

  4. Kripto paralar yasaklanamaz

    G20 üyelerinin kripto para birimlerinin önemli olduğuna ve ekonomi ve sosyal örgütlenmede bir devrimi temsil ettiğine oy birliğiyle karar verdi. Bu yüzden kripto paralar yasaklanamazlar. Ancak düzenleyici bir süreçten geçmek zorundalar.

  5. Yönetmelik, teknolojinin atılımını önlemez, ancak vergilendirme neredeyse kesindir

    Düzenleyici sürecin, teknolojinin gelişmesini engelleyecek sert kurallar getirilmemesi için çok dikkatli bir şekilde ele alınacağı da açık. Bununla birlikte, sürecin farklı bölümlerinde gerçekleşebilecek vergilendirme uygulaması pratik olarak kesin.

  6. İlk düzenleme teklifleri Temmuz ayında sunulacak

    Merkez Bankası başkanları, Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) G20 düzenleme tekliflerinden sorumlu olacak. Yönetmelikler için ilk pratik teklifler, bu yıl temmuz ayında, maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının 3. toplantısı sırasında sunulacak.

  7. Suçların önlenmesi

    Düzenleyici öneriler, temel olarak, terörizmin finansmanı, paradan kaçınma, kara para aklama ve tüketicinin korunması gibi herhangi bir yasa dışı faaliyeti önlemeye odaklanacak. Diğer bir deyişle, ICO’lar aracılığıyla uygulanan dolandırıcılığı önlemek için kripto para karşılığı projelere odaklanılacak.

  8. Takip ve kimlik doğrulama

    Kripto paraların nasıl izlenip izlenmeyeceği veya etiketlenip kaydedilmeyeceği konusunda hala bir fikir birliği yok. Böylece nereden geldiklerini ve nereye gittiklerini belirlemek mümkün olabilir. Bununla birlikte, tartışmalarda KYC (Know your customer) ve dijital kimlik uygulama standartları kilit noktalar olmalı.

  9. Avrupa G20’yi beklemek istemiyor

    Avrupa, kripto paralarını düzenleme sürecine öncülük etmek istemesine karşın, G20’nin Temmuz ayına kadar beklemesini istemiyor. Kıtada ki bir grup ülke, konuyu tartışmak ve 20’li yılların bile önerilerini sunmadan önce Avrupa için pratik normları uygulamak için bir çalışma grubu oluşturuldu.

  10. Öz-düzenleme süreci

    Konu resmi toplantılarda ele alınmamış olsa da, perde arkasında, Japonya, Porto Riko ve ABD’de yer edinen öz-düzenleme süreci son derece olumlu karşılandı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin