G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”
G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”

Son Dakika: G20 zirvesinde uluslararası kripto vergi sistemi için kararname imzalandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon haber bülteni Jiji.com’a göre, Arjantin’deki Buenos Aires’te devam eden G20 zirvesinde, kripto para birimleri için uluslararası bir vergi sistemi oluşturmak adına bir kararname imzalandı.

G20 zirvesinde, kara para aklama ve uluslararası kripto vergilendirme

Jiji’ye göre G20 liderleri, kripto için “dev bir BT şirketi” ile vergi sistemini geliştirmeyi amaçlıyor. G20, Japonya’nın 2020 yılına kadar raporu nihai hale getirerek zirvede başkanlık yaptığı 2019 yılında bir rapor yayınlayacak. Uluslararası vergi sistemini kurma planlarına ek olarak, G20’de kripto paraları içeren kara para aklamayı düzenleyen bir politika başlatıldı.

Jiji’ye göre, mevcut uluslararası kurallar Japonya’da bir ofise veya fiziksel bir yere sahip olmayan bir yabancı kuruluştan vergi talep etmeyi imkansız kılıyor. Ancak, bu sadece bir Japonya örneği değil; uluslararası yasaların çoğu ülkenin o ülkede fiziki olmayan şirketlerden vergi almalarına izin vermiyor.

Çok uluslu şirketlerin vergi kaçırmaları engellenecek

G20 bildirisinde, konuya yönelik olarak şu ifadeler yer alıyor:

Ekonominin dijitalleşmesine eşlik eden uluslararası vergi meselesi için çözümler arayacağız ve işbirliği yapmaya devam edeceğiz.

Liderler, sınır ötesi bir kripto vergi sistemi oluşturmaya yönelik tam bir işbirliği sergilediklerini söylerken, çok uluslu şirketlerin vergi kaçırmalarını azaltmaya yönelik tedbirler de getirecekler.

ABD ve Çin kriptolar için uluslararası bir vergi sistemine temkinli bakıyor

Japon haber ajansına göre, Birleşik Krallık ve AB düzenleme yanlısı iken, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin kripto para birimleri için uluslararası bir vergi sisteminin geliştirilmesi konusunda temkinli davranıyor. Jiji, önümüzdeki yıl Japonya’nın lider olacağı G20 zirvesinde bir savaş beklediklerini belirtiyor. Bu nedenle ülke bu durumda güç bir adım atmaya zorlanacak.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin