Premier Lig ve UEFA, John Terry'nin NFT maymun tweet'leri hakkında yasal tavsiye alıyor
Premier Lig ve UEFA, John Terry'nin NFT maymun tweet'leri hakkında yasal tavsiye alıyor

Futbol dünyası bir oldu: Kripto konusunda kaygılı bekleyiş!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Premier Lig ve UEFA, dünyaca ünlü eski futbolcu John Terry’nin NFT hamlesiyle ilgili bir yasal tavsiye arıyor. İki dev kurum, kupa görüntüleri başta olmak üzere pek çok futbol ögesinin dijital varlıklarda kullanılması konusunda yasalara başvurmaya çalışıyor. Chelsea, Terry’nin gönderilerini inceliyor çünkü bazıları kulübün rozetinin resimlerini içeriyor.

Terry, Twitter hesabını söz konusu NFT’leri tanıtmak için kullandı. Görüntülerin bazıları Premier Lig, Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi kupalarını içeren NFT, Terry tarafından tweetlendi ve eski Chelsea takım arkadaşı Ashley Cole tarafından retweet edildi.

https://twitter.com/JohnTerry26/status/1484133963916615682?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484133963916615682%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Ffootball%2F2022%2Fjan%2F26%2Fpremier-league-and-uefa-taking-legal-advice-over-john-terrys-nft-ape-tweets

Fikri mülkiyet konusu araştırılıyor

Daily Telegraph tarafından  bildirildiği üzere, gönderiler ligin dikkatini çekti. Kupa, ticari markası tarafından korunmakta ve herhangi bir ticari girişimde kullanılması, lig ile bir lisans anlaşması gerektiyor.

Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’ni organize eden UEFA, “Uefa fikri mülkiyet haklarının korunmasını ciddiye alıyor ve bu konuyu daha fazla araştırıyoruz.” dedi.

Futbol Federasyonu, Terry’nin hesabıyla ilgili, FA Cup kupası, Topluluk Kalkanı ve İngiltere formasının kullanımını içeren NFT faaliyetinden de haberdardır.

Chelsea akademisinde danışmanlık rolü üstlenen Terry, Twitter’da “Ape Kids Club” NFT’lerini yoğun bir şekilde tanıtıyor. Onları destekleyenler ise Bobby Zamora, Jack Wilshere ve Nigel de Jong.

“Ape Kids Club” NFT’leri, bir başka popüler NFT olan “Bored Ape Yat Kulübü”nün bir dalı. Koleksiyon, çizgi film maymunlarının 10.000 dijital illüstrasyonunu içeriyor. “Maymun Çocuk Kulübü”, satın alınabilecek 9.999 farklı maymun NFT’sine sahip.

Cole’un “Ape Kids Club”ın yaratıcılarıyla herhangi bir sözleşme imzalamadığı ve yalnızca Premier Lig kupasının resimli bir görüntüsünü içeren bir NFT görüntüsünü retweetlediği anlaşıldı.

Eleştirmenler, tokenlerin potansiyel olarak tehlikeli finansal varlıklar olduğunu savunuyor. NFT’ler, düzenlenmemiş bir finans sektörünün parçası olmaya devam ediyor.

theguardian


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin