Fujitsu
IT devi Fujitsu Avrupa'da Blockchain yenilik merkezi açıyor

IT devi Fujitsu Avrupa’da Blockchain yenilik merkezi açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi hizmetleri şirketlerinden biri olan Japon çok uluslu Fujitsu, Brüksel merkezli Blockchain Innovation Center’ın faaliyetlere başladığını açıkladı.

Şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, girişimin öncelikli hedefinin Blockchain teknolojisi ile ilgili araştırmaları kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Ayrıca özel ve kamu sektörü kuruluşlarıyla işbirliği içinde projeler geliştirmek istediklerini de belirttiler.

Fujitsu’dan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Fujitsu’nun Blockchain ve diğer dağıtılmış defterlere olan bağlılığı sektörde devrim yaratma aracı olarak gösterilecektir.  Üzerinde çalıştığımı Blockchain modeli, Tüketicilerin ve işletmelerin mal ve hizmet satın alma, satma ve takas faaliyetleri ile kuruluşlar için ticari ve operasyonel modellerini dönüştürme faaliyetlerini kapsayacaktır.

Fujitsu Benelux başkanı Yves de Beauregard, merkezin oluşturulmasında itici güç olarak Blockchain teknolojisine artan müşteri ilgisini gösterdi. Belçika’nın coğrafi konumunun, diğer faktörlerin yanı sıra, bu girişimin başlatılması için arzu edilen elverişli bir yer olduğunu belirtti.

Fujitsu, ayrıca akıllı şehirlerle ilgili projelere de odaklanacak

Fujitsu Benelux’da satış öncesi ve iş güvencesi direktörü Frederik De Breuck yaptığı açıklama şu şekilde:

Kentsel alanlardaki dünya nüfusunun otuz yıl içinde hızla artacağını ve bunun gibi hizmetler geliştirmenin artık gereklilik olduğunu düşünüyoruz. ICT,  sosyal, ekonomik ve çevresel problemleri ele almak için altyapı ve mimari ile birleştirilecek. Ayrıca Blockchain teknolojisi, kamusal muhasebe ve oy hakkı kimliğindeki potansiyeli, süreçleri ve akıllı sözleşmelerdeki denetimini otomatikleştirme kapasitesi, bu değişen ekosistemde kuşkusuz önemli bir rol oynayacak.

Fujitsu, 2016 yılında belgeleri güvenli bir şekilde paylaşmak için Blockchain tabanlı bir sistem geliştirdiğini ve daha sonra 2017’de güvenli veri paylaşımı için farklı bir sistem yayınladığını duyurdu.

Aynı zamanda Hyperledger konsorsiyumunun bir üyesi ve grubun Blockchain platformu, Hyperledger Fabric ile kullanılmak üzere birçok proje yayınlandı.

Bu gelişmeler ile birlikte bu ayın başlarında şirket, Ethereum‘un akıllı sözleşmelerinde hataları saptayabilecek bir teknolojiyi de açıklamıştı.

coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin