Sıcak Gelişme: Arap coğrafyasından FTX’e talip var!

FTX, yatırım turunun ardından Alman bankasını geride bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 31 Ocak Pazartesi günü FTX borsası bir duyuru yayınladı. Platform başarılı ilerleyişine yenisi daha etkiledi. Şirketin paylaştığı habere göre, 400 milyon dolarlık en son sermaye artırımının yanı sıra 32 milyar dolarlık bir değerleme elde etti. FTX’in son altı aydaki üçüncü artışını gösterdi. 

Kripto türevleri borsası Temmuz ayında 900 milyon dolar topladı ve yatırımcılar Ekim ayında şirkete yaklaşık 420 milyon dolar daha koydu. Temmuz ayındaki finansman turu FTX’i 18 milyar dolar olarak değerlendirirken, Ekim ayında, şirketin değerlemesini 25 milyar dolara çıkardı. Şirkete göre, FTX’in kullanıcı tabanı Ekim ayındaki artıştan bu yana %60 yükselme yaşandı. 

Kripto para borsası FTX, C Serisi bir finansman turunu kapattı. Borsa, Temasek, Paradigm, Lightspeed Venture Partners, SoftBank Vision Fund 2 ve diğerleri dahil olmak üzere yatırımcılardan C Serisi finansman turunda 400 milyon dolar topladı.

FTX yatırım turunu iyi şekilde tamamladı

Kripto para borsasının son zamanlarda öne çıkan platformu, değerlenmesini 30 milyar doların üzerine çıkarmayı başardı. Aktif kullanıcı sayısıyla önde gelen borsa oldu. Şimdi ise Almanya’nın en büyük bankasından bile bir değerlemeye sahip.

Ortalama günlük işlem hacmi %40 artarak günlük yaklaşık 14 milyar dolara ulaştı. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried yaptığı açıklamada, en son 400 milyon dolarlık finansman turunun ürün eklemeye ve borsanın küresel ayak izini ek lisanslarla genişletmeye gideceğini söyledi. Bir sözcü ise Blockworks’e verdiği demeçte şunları söyledi: 

“Satın almaların fonların en büyük kullanımı olması bekleniyor ve potansiyel ürün planları, tüketici finansal uygulamasını geliştirmeyi içeriyor.”

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin