featured

FTX ve Alameda domino etkisine başladı: Sonuç Terra Luna’ya kayıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain ve kripto analitik firması Nansen rapor yayınladı. Firma tarafından FTX ve Alameda Research çöküşünün bir analiz paylaşıldı. 

Raporda, Terra stabilcoin çöküşünün ve ardından gelen likidite krizinin muhtemelen şirketin patlamasına yol açan domino etkisini başlattığı belirtildi. Nansen’den yapılan çalışmanın içinde, “FTX ve Alameda’nın en başından beri problem yaşayacağı” detaylandırıldı.

FTX ve Alameda’nın sonunu Luna mı getirdi?

17 Kasım 2022’de Nansen ekibinden beş araştırmacı, FTX çöküşüyle ilgili çalışmalar başlattı. Bir blockchain analizi, ”Alameda ve FTX’in Çöküşü”ne kapsamlı bir bakış paylaştı.

FTX ve FTT’nin meteorik ölçeklendirmesi, Alameda’nın “muhtemelen Alameda tarafından borç almak için teminat olarak kullanılan” bilançosunun şişmesine yol açtı. Nansen araştırmacıları, Terra’nın bir zamanlar istikrarlı olan kripto parası UST’nin sabitlenmesi ve büyük bir likidite sıkışıklığına neden olmasıyla zayıflıkların ortaya çıkmaya başladığını söylüyor. Bu, kripto hedge fonu Three Arrows Capital (3AC) ve kripto borç veren Celsius’un çökmesine yol açtı.

Rapor şu sonuca varıyor:

“Varlıkların, aşırı teminat kaldıracı ile birlikte çalışmak üzere ne kadar iç içe geçtiği göz önüne alındığında, ölüm sonrası [onchain] analizimiz, Alameda’nın nihai çöküşünün (ve bunun FTX üzerindeki etkisinin) belki de kaçınılmaz olduğunu ima ediyor.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin