FTX sonrasında, iflas depremi rotasını BlockFi şirketine mi çevirdi?

FTX sonrasında, iflas depremi rotasını BlockFi şirketine mi çevirdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz hafta yaşanan FTX depremi sonrasında, borsayla ilişiği olan tüm şirketler zarar görüyor. İflas dolaylı ya da doğrudan büyük kurumları da etkiliyor. Son olarak iflasın ardından gözler BlockFi şirketine döndü.

Yabancı kaynaklardan gelen haberlere göre FTX iflasının peşinden BlockFi’de iflas başvurusunda bulunacak. Şimdilik para çekimlerini durduran şirket, sonrasında da piyasadan çekilecek gibi duruyor.

Wall Street Journal’ın Salı günü bildirdiğine göre, kripto kredi kuruluşu BlockFi Inc., iflas etmiş kripto para borsası FTX.com’a “önemli ölçüde maruz kaldığını” kabul etti. WSJ’ye göre, şirket müşteri para çekme işlemlerini durdurduktan sonra olası iflas başvuruları için hazırlanıyor.

FTX’in peşinden BlockFi iflasa hazırlık yapıyor

Düşük faizli krediler ve kripto ödüllü kredi kartı gibi birden fazla finansal ürün sunan bir kripto para platformu olan BlockFi, tüm kripto para piyasasına zarar vermeye devam eden FTX çöküşünün ardından en son kurbanı olarak dikkat çekiyor.

Wall Street Journal, konuyu bilen kişilere atıfta bulunarak, şirketin şimdi iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığını tasdik etti. Hatta bununla ilgili çalışmalar başladı. Kurum bazı çalışanlarını işten çıkarmayı planladığını bildirdi.

BlockFi , FTX.com ve kardeş firma Alameda Research’ün durumuyla ilgili “netlik eksikliği” nedeniyle normal şekilde çalışamayacağını söyleyerek Cuma günü Twitter üzerinden müşteri işlemlerini durdurduğunu duyurmuştu.

Pazartesi günü müşterilere gönderilen bir e- postada BlockFi, “Alameda tarafından bize borçlu olunan yükümlülükleri, FTX.com’da tutulan varlıkları ve FTX ABD ile olan kredi limitimizden çekilmemiş tutarları kapsayan FTX’e ve ilgili kurumsal kuruluşlara önemli ölçüde maruz kaldığını” kabul etti.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin