FTX, Solana Ventures ve Lightspeed oyun sektörüne yatırım yapmaya başlıyor
FTX, Solana Ventures ve Lightspeed oyun sektörüne yatırım yapmaya başlıyor

FTX, Solana Ventures ve Lightspeed oyun sektörüne yatırım yapmaya başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber  Blockchain tabanlı oyunlar, Axie Infinity’nin yükselişi, Ubisoft ve Electronics Arts gibi büyük şirketlerin sektöre ilgisi ve diğer yaklaşan metaverse projeleri etrafında artan aşırı ilgi ile ivme kazanıyor. Şimdi ise önde gelen kripto endüstrisi şirketlerinden oluşan üçlü, kripto oyunlarının daha da büyümesine yardımcı olmak için 100 milyon dolarlık bir yatırım sözü verdi.

Bugün, kripto para borsası FTX, Solana Ventures ve VC firması Lightspeed Venture Partners, üç ortağın kripto oyun alanındaki stüdyolara, projelere ve teknolojilerine ortak yatırım yapmasını sağlayacak 100 milyon dolarlık bir yatırım girişimini duyurdu.

Bugünkü duyuru, tüm ortak yatırımların Solana projelerine odaklanacağını özellikle belirtmiyor, ancak Solana Ventures yalnızca Solana ekosistemine odaklanıyor ve ayrıca FTX’in Solana ile yakın bağlara sahip. Bu nedenle, Solana’nın bu ortak girişimin ana odak noktası olması muhtemeldir.

Lightspeed’in ortağı Amy Wu, bu anlaşmanın risk sermayesi şirketinin Solana’ya bir blok zinciri oyun platformu olarak olan inancını yansıttığını söyledi. Solana, son aylarda NFT’ler ve DeFi protokolleri için yükselen bir ağ olarak öne çıktı ve yerel kripto para birimi SOL, artan aktivite ile birlikte büyük bir yükseliş yaşadı.

Artan talebin bir kısmı, önde gelen akıllı sözleşme ağı Ethereum’a göre avantajlarından, yani işlemleri düşük ücretlerle hızlı bir şekilde işleme yeteneğinden kaynaklanmaktadır. Lightspeed ayrıca Ethereum alanındaki projeleri destekliyor ve çok zincirli bir geleceğe inanıyor, ancak Wu, oyun geliştiricilerinden Solana ekosistemini geliştirme konusunda çok fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Amy Wu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Solana’nın üzerine inşa edilen çoğu blok zinciri oyun geliştiricisi açısından şu anda Solana bir numaralı ağ. Bunu bir sonraki aşamaya taşımak için potansiyel ortaklıklar hakkında konuşuyoruz, bunu da onlarla ve FTX ile birlikte ortak yatırımlar yaparak gerçekleştireceğiz.

Aslında, ortakların ilk ortak yatırımı Perşembe günü açıklandı. Üç şirket, stüdyonun Solana’da çalışan web tarayıcısı tabanlı oyunlar geliştirmek için kullanacağı, kripto oyun girişimi Faraway’in 21 milyon dolarlık A Serisi turuna katıldı. Bu yılın başlarında kurulan stüdyo, bugüne kadar toplamda yaklaşık 30 milyon dolar yatırım aldı.

Faraway’in ilk oyunu, halihazırda yayında olan ve aylık 300.000 aktif kullanıcıyla oynanabilen Mini Royale: Nations adlı çevrimiçi bir oyundur. Aralık ayında silah ve oyuncu görünümleri gibi NFT bileşenlerini ve simge öğelerini piyasaya sürdüğünde Solana’nın ilk canlı çok oyunculu oyunu olacak.

Blok zinciri veya kripto oyunları NFT’ler tarafından desteklenmektedir. Bu, kullanıcıların oyun içi NFT’lerini istedikleri gibi alıp satmalarına ve hatta gelecekteki meta veri deposu büyüdükçe potansiyel olarak bunları birden fazla oyunda kullanmalarına olanak tanır.

Ethereum tabanlı Axie Infinity’nin “play-to-earn” modeli, oyuncuları diğer kripto para birimleri ile ödüllendiriyor. Solana merkezli Star Atlas ve Aurory dahil olmak üzere gelecekte birçok başka oyun olmasına rağmen, bugüne kadar 2,8 milyar dolardan fazla işlem hacmiyle şu anda kripto oyun alanındaki en büyük model.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Kağıthane mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin