FTX şimdi de Celcius Network'ün varlıklarını mı satın alıyor? Son gelişmeler neler?
FTX şimdi de Celcius Network'ün varlıklarını mı satın alıyor? Son gelişmeler neler?

FTX şimdi de Celcius Network’ün varlıklarını mı satın alıyor? Son gelişmeler neler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre, FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, iflas başvurusunda bulunan Celcius Network’ün varlıklarını satın almayı düşünüyor. Rapora göre, Bankman-Fried’in şirketlerinin Celsius’un varlıklarının bir kısmı veya tamamı için teklif vermeyi düşünüp düşünmediği henüz belli değil. Celsius iddialara yanıt verdi ve firmanın alınan birçok soruyu mümkün olan en kısa sürede yanıtlayacağını söyledi.

Pazartesi günü, FTX’in Amerikan yan kuruluşu FTX.US, bu yıl Temmuz ayında Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunan bir başka sorunlu kripto yatırım şirketi olan Voyager Digital’i satın aldı. Voyager, borsanın 1.4 milyar dolarlık satın alınma teklifini kabul ettiğini ve iflas eden firmayı satın alma yarışında Binance ve Wave Financial’ın ikinci olduğunu söyledi.

Bu ayın başlarında CNBC’den Squawk Box ile yaptığı röportajda Sam Bankman-Fried, FTX’in daha fazla satın alma ve kurtarma için en az 1 milyar dolara sahip olduğunu söyledi.

Celsius’un düşüşü

Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan Celsius, firmanın 2 milyar doları aşan yükümlülükleriyle kripto endüstrisinin kilit platformlarından biriydi. Celsius, borç verme operasyonlarının yanı sıra Bitcoin madencilik operasyonlarına ve bir kripto saklama işine de sahiptir.

Bu ayın başlarında Vermont yetkilileri, Celsius’un 2019’dan beri gizlice iflas ettiğini ve CEO Alex Mashinsky’nin firmanın mali durumu hakkında yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yaptığını iddia etti. 2022’nin başlarında kripto borç verenin çöküşünü hızlandıran bir dizi zayıf ticaretten sorumlu olduğu iddia edilen Mashinsky, Salı günü istifasını duyurdu.

Mashinsky yaptığı açıklamada:

“Topluluğumuzun üyelerinin karşı karşıya olduğu zor mali koşullar için çok üzgünüm. Tüm alacaklılar için en iyi sonucu sağlayacak bir planın arkasında birleşmeye yardımcı olacağım.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin