featured

FTX kurucusundan çarpıcı itiraf: İşte gelen açıklama…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İlk olarak mayıs ayında Terra/Luna’nın milyarlarca dolarlık çöküşü geldi. Kripto pazarı mayıs ayından bu yana ancak toparlanabilmişti. Fakat bu çöküşün ardından şok edici bir darbe de kripto para borsasından geldi.

Geçen hafta, dünyanın en büyük merkezi borsalarından biri olan FTX.com iflas ilan etti. Kripto fiyatlarının iki yılın en düşük seviyelerine düşmesine neden oldu.

FTX, sektörde yaygın bir paniğe yol açarken ve daha sıkı düzenleme çağrılarını yükseltirken, Hong Kong merkezli bir Blockchain yatırım ve ticaret şirketi olan Kinetic’in kurucu ortağı ve yönetici ortağı Jehan Chu, “gerçekten üzücü” olmasına rağmen, temellerin sektörün sağlam kalması gerektiğini vurguladı.

FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Pazartesi günü New York Times’a bir röportaj verdi. CEO, işini çok hızlı büyüttüğünü ve düşüşü kripto para birimi endüstrisinde şok dalgaları yaratan borsada sorun belirtileri fark etmediğini söyledi.

Sam Bankman-Fried, FTX’in iflasıyla ilgili konuştu

Sam Bankman-Fried gazeteye verdiği röportajda, “Yaptığım işe biraz daha konsantre olsaydım, daha kapsamlı olabilirdim” dedi.

FTX Cuma günü iflas başvurusunda bulunmuştu. Sonrasında ise yatırımcılar, 72 saat içinde platformdan 6 milyar $ çekmeye çalıştı.

Kripto pazarındaki en yüksek profilli patlamalardan biri olarak kayıtlara geçti. Büyük işlem olarak kabul edilen bu durum, rakip borsa Binance’in önerilen bir kurtarma anlaşmasını terk etmesine yol açtı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin