FTX kurucusu, LUNA ponzi olmadığını iddia ediyor: Sizce de öyle mi?

FTX kurucusu, LUNA ponzi olmadığını iddia ediyor: Sizce de öyle mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra’nın perde arkası çözülmeye çalışırken piyasanın önde gelen isimlerinden farklı açıklamalar geliyor. Binance CEO’su olumsuz yorumda bulunurken, bir diğer rakip borsadan olumlu açıklama geldi.

Şu an piyasada en çok konuşulan varlıkların başında LUNA geliyor. Tartışmaların hararetinde ise LUNA ponzi olduğu söylentisi yükseliyor. Ama FTX kurucusu öyle düşünmüyor. FTX patronu, Terra’nın kötü pazarlamaya sahip bir “kitlesel coşku” ve “heyecan” verici olduğunu söyleyerek bunun bir Ponzi planı olduğu fikrini reddediyor.

Hatta FTX kurucusu, Terra’nın Theranos kadar kötü olmadığını söyledi. Hatırlayacağınız üzere Elizabeth Holmes’un kan testi girişimi, tek bir kan damlası üzerinde bir dizi test yapabilen devrim niteliğinde bir teknoloji sunuyordu. Ancak Holmes, Ocak ayında yatırımcıları aldattığı için dolandırıcılıktan hüküm aldı. Avukatları, jüriyi teknolojiye gerçekten inandığına ikna edemedi.

LUNA ponzi söylentilerinin gölgesinde halen belirsizliğe sahip

LUNA, TerraUSD (USD) sabit parasının sabit değerini kaybetmesinden sonra neredeyse sıfıra düştü. Şimdi UST’nin eski konumunu geri kazanması neredeyse imkansız. Proje neredeyse bir başarısızlık örneği teşkil ediyor.

Projenin tartışmalı kurucu ortağı Do Kwon, kısa süre önce, zor durumdaki blok zinciri ağını canlandırmak için bir token yeniden dağıtım planı ile geldi. Zinciri çatallayarak temiz bir sayfa açmak istiyor. Ağ sahipliği bir milyar tokenla sınırlandırmayı planlıyor. 

Terra topluluğunu telafi etme planı şimdiden çok sayıda eleştiri aldı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, yeni çatalın bir miktar değere sahip olmasını beklemenin sadece “arzu dolu bir düşünce” olduğunu iddia ediyor. 

Terra’nın çöküşünden önce, Kwon Twitter’da defalarca yıpratıcı ve saldırgan davranışlar sergilemiş ve Terra blok zincirini orta derecede eleştirenlere rutin olarak sert çıkışmıştı. Böylece çok az sempati topladı. LUNA ponzi olup olmaması tartışılırken, gelecek dönemde nasıl bir yol haritası çıkacağı merak konusu.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin