featured

JP Morgan uyardı: FTX krizinin ortasında Bitcoin 13,000 dolara kadar düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – JP Morgan, kripto borsası FTX’in yaşadığı kriz sebebiyle piyasa lideri olan Bitcoin’in 13,000 dolara kadar düşebileceği konusunda uyardı.

Dün gece dünyanın en büyük borsası ve ana rakibi Binance bir kurtarma anlaşmasından çekilince dijital varlık borsası yeni bir belaya bulaştı.

FTX JP Morgan Bitcoin

FTX, büyük bir likidite sıkışıklığının ortasında kendisini Binance’e satmak için bağlayıcı olmayan bir anlaşma yapmıştı. Ancak Binance’in borsadaki defterlerin durumundan korktuğu ve devralmayı iptal ettiği bildirildi.

JP Morgan’daki analistler şimdi, The Telegraph tarafından paylaşılan bir notta, FTX’in çöküşünün şok dalgalarının Bitcoin’in tüm zamanların zirvesi olan 68,000 dolardan %80 oranında daha düşük bir seviye olan 13,000 dolara düşebileceğini tahmin ediyor.

Dünyanın en değerli kripto para birimi son yirmi dört saat içinde %7’den fazla bir düşüş kaydetti. Piyasa lideri geçen seneye kıyasla ise %70’ten fazla değer kaybetti.

Piyasayı neler bekliyor?

FTX’teki bir çöküş, piyasadaki bir trilyon doların üzerinde bir değer kaybının görüldüğü fırtınalı bir yılın ardından sektörü oldukça sarstı. Sam Bankman-Fried liderliğindeki FTX, sektördeki en istikrarlı şirketlerden biri olarak kabul edilmişti. Bu yıl kripto kışı denilen bir dönemde çok sayıda firmaya acil kredilerle yardıma koşmuştu.

Ancak FTX, şu anda 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya. Herhangi bir destek bulamazsa çöküş kaçınılmaz olacaktır.

Bu yıl piyasadaki düşüş, dijital borç veren Celcius ve kripto hedge fonu Three Arrows Capital dahil olmak üzere büyük oyuncuları çoktan yok etti.

CityAM


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin