FTX krizinde son durum! FTT'nin çöküşü son bulacak mı?
FTX krizinde son durum! FTT'nin çöküşü son bulacak mı?

FTX krizinde son durum! FTT’nin çöküşü son bulacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX coin’in %75 oranında düşmesiyle akıllara FTT’nin sonunun LUNA gibi olup olmayacağı geldi. Son yaşanan gelişmelere göre sürpriz bir borsa devralma teklifi ve token değerlerinin düşmesiyle çalkantılı bir kaç gün yaşandı.

Her şey, FTX’in geri kredilere (FTT) bastığı kendi parasına maruz kalması ve kaldıraçlı, likit olmayan tokenler üzerinde büyük bahisler yapan sahte bir dahili hedge fonuna (Alameda) maruz kalması nedeniyle aşırı kaldıraçlı olduğuna dair söylentiler yayılmaya başladı. Bu nedenle, platformdaki müşteri fonları 1:1 oranında desteklenmedi.

FTX’in sonu LUNA gibi mi olacak?

FTX, Binance tarafından satın alınmasına kadar geçen hafta içinde yaklaşık 1 milyar dolarlık çıkışa tanık oldu. Bir balina hesabı ise iflas endişelerinin artmasıyla bir gün içinde 247 milyon doların üzerinde para çekti.

Yatırımcılar Luna/Celsius olaylarının ardından iflasa karşı korunmaya çalıştı. Yapılan açıklama sonrasında ise FTX’ten toplu miktarda para çekildi. LUNA çöküşünden sonra Alameda’yı kefalet olarak $FTT’yi teminat olarak kullanarak çöküşte kurtardı. FTX, Alameda’nın Mayıs ayında patlamasına izin verseydi, onların çöküşü, Eylül ayında kazanılan tüm FTT tokenlerini tasfiyesine neden olacaktı. Bu durum ise FTX için kabusla sonuçlanırdıç  Bu senaryodan kaçınmanın bir yolunu bulmaları gerekiyordu. Kardeş firması Alameda’nın kurtarılması, muhtemelen FTX’in bilançosunu artık çözücü olmadığı noktaya getirdi.  FTT, son 24 saatte %80’den fazla düşüşle 4 dolara düştü.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin