FTX Japonya, para çekme işlemlerine başlıyor mu?

FTX iflası yatırımcıları diken üstünde tutuyor: Yan kuruluşların sorumsuzluğu pahalıya patladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, 22 Kasım Salı günü personele çöküşün raporunu paylaştı.Şirketin teminatındaki 60 milyar dolardan 9 milyar dolara düşen hikayeyi özetledi. Tam tamına 51 milyar doların buhar oldu.

Bloomberg’in ulaştığı mektubun içeriğinde SBF, kripto para birimlerindeki satışlar, kredi sıkışıklığı ve “bankaya hücum”un bir kombinasyonunu öne çıkardı. Şirketin iflas başvurusunda bulunmasından önce teminatın yalnızca 9 milyar dolarda kaldığını yazdı.

SBF’den FTX iflasıyla ilgili itiraf mektubu

FTX’in kripto varlıklarının değerindeki düşüş tek başına teminatı yarıya indirerek 30 milyar dolara indirdi. FTX şefi Sam Bankman-Fried, çalışanlara gönderdiği mesajda şunlara yer verdi

“Bunların hiç birinin olmasını istemedim. Geri dönüp her şeyi yeniden yapabilmek için her şeyimi verirdim. Marj pozisyonunun tam kapsamını anlamadım. Hiper korelasyonlu bir çöküşün ortaya çıkardığı riskin büyüklüğüne de anlam veremedim.”

FTX iflasından pay alan şirketler

Risk sermayesi devi Sequoia Capital, FTX’in en büyük yatırımcılarından biriydi. 200 milyon doların üzerinde bir yatırım bulunan şirket, FTX iflası ile birlikte paranın adeta üzerini çizdi.

Diğer yandan girişim sermayesi şirketi Digital Currency Group’un kripto yatırım kolu olan Genesis Global Trading, yakın zamanda şirketin aracılık birimi Genesis Global Capital’e ödünç verilen varlıkların geri çekilmesini durdurmuştu. Hatta şirket bu hafta içinde iflas söylentilerini yenileyerek yatırımcıları uyarmıştı. Alameda Research tarafı ise işin daha da vahim boyutu olarak hafızlarda kalacak gibi.

forkast


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin