FTX Japonya, para çekme işlemlerine başlıyor mu?

FTX çöküşü ile ilgili bir şirket daha iflas söylentilerinin odağında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hong Kong, şeffaflık ve denetim yoluyla FTX benzeri senaryodan kaçınmayı düşünüyor. Mali Sekreter Paul Chan, Hong Kong’da sanal varlık endüstrisinin gelişimini teşvik ederken “istikrarlı ve temkinli” olmanın önemini vurguladı.

Asya pazarına da FTX’in etkileri gözükürken Afrika kıtasında da iflas ile ilgili yeni söylentiler oraya çıktı. FTX çöküşü ile beraber AZA Finance’ın iflasa bulaştığı belirtildi.

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun FTX çöküşünün ortasında daha büyük düzenleyici incelemelerin başlaması konusunda uyarmasından sadece birkaç gün sonra, şeffaflık ve uygun denetime daha fazla odaklanma çağrısı tüm dünyada çoğaldı.

FTX çöküşü ile AZA Finance arasındaki bağ

Afrika odaklı bir ödeme firmasının kurucusu ve CEO’su Elizabeth Rossiello, 11 Kasım’da, kripto borsası FTX çöküşüyle ilgili bazı durumların ortaya çıktığını açıkladı. AZA Finance’in iflas koruma dosyasına yanlışlıkla dahil ettiğini iddia etti.

FTX çöküşü, iflas sürecine dahil edilecek 134 kuruluş arasında AZA Finance’i listeledi. Amerika Birleşik Devletleri iflas kanunları uyarınca, Amerika Birleşik Devletleri İflas Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında koruma yükümlülüğü dosyasını yerine getirmeyen bir kuruluş oldu. Bu adımı atmak, temerrüde düşen kuruluşun yeniden sermaye oluşturmasına ve sonunda borçtan daha fazla öz kaynakla iflastan çıkmasına izin veriyor.

Bununla birlikte, kripto borsasının iflas başvurusunda bulunduğu aynı gün yayınlanan bir açıklama dikkat çekiyor. Açıklamanın detayında, “şok ve hayal kırıklığına uğramış” CEO, kullanıcı fonlarını kötüye kullanmakla suçlanan FTX’in aksine, AZA Finance’in dijital varlıkları müşteriler adına saklamadığını iddia etti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin